Dine, mine og vores: Disse kongelige har børn med flere

Monacos fyrste, Norges kronprinsesse, Storbritanniens tronarving og danske prins Joachim har alle fået børn inden deres nuværende ægteskab.

Grevinde Alexandra var gift med Prins Joachim fra 1995-2005. Nu er han gift med prinsesse Marie. Prins Joachim har to børn med hver. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016)
Grevinde Alexandra var gift med Prins Joachim fra 1995-2005. Nu er han gift med prinsesse Marie. Prins Joachim har to børn med hver. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016)
Udgivet Opdateret

Det er ikke kun i parcelhuse og lejligheder, hvor der findes sammenbragte familier. Også på slotte rundt omkring i Europa kan man se de nye familieformer.

I Danmark er der ifølge Danmarks Statistik 37 forskellige familieformer. Men det er ikke kun hos befolkningen, at der skabes familier i forskellige konstellationer.

Også flere europæiske kongehuse – inklusive det danske – består af andre familieformer end far, mor og børn.

Danmark

Inden prins Joachim mødte prinsesse Marie, var han gift med grevinde Alexandra, som han har sønnerne prins Nikolai på i dag 17 år og 14-årige prins Felix med.

Prins Joachim og grevinde Alexandra blev skilt i 2005, men senere mødte prinsen kærligheden igen i franske Marie Cavallier, som efter brylluppet i 2008 blev prinsesse af Danmark.

Parret har senere fået børnene prins Henrik på i dag syv år og femårige prinsesse Athena.

Norge

Hos vores nordiske naboer i Norge giftede kronprins Haakon sig i 2001 med den borgerlige Mette-Marit Tjessem Høiby, som havde en søn fra et tidligere forhold.

Efter brylluppet fik hun en royal titel som kronprinsesse af Norge, men det gjorde hendes søn, Marius Borg Høiby, ikke.

Kronprinsesse Mette-Marit appellerede i januar i år medierne om at lade hendes nu 20-årige søn være i fred, fordi han ikke ønsker at være en offentlig del af kongefamilien.

En anden kronprins giftede sig også med en kvinde, der havde børn i forvejen.

Storbritannien

Prins Charles af Storbritannien, der er søn af landets monark, dronning Elizabeth, giftede sig i 2005 med den borgelige Camilla Parker Bowles.

Hun har to voksne børn fra sit første ægteskab, og det samme har prins Charles – han fik nemlig prins William og prins Harry fra forholdet med den i dag afdøde prinsesse Diana.

Monaco

I det lille sydeuropæiske fyrstedømme Monaco har fyrst Albert to børn fra to tidligere forhold.

Han har vedkendt sig faderskabet til drengen Alexandre Stéphane Grimaldi-Coste på 13 år og den 25-årige kvinde Jazmin Grace Grimaldi.

Begge børn bærer efternavnet Grimaldi, der er et slægtsnavn til det monegaskiske fyrstefamilie.

Fyrst Albert giftede sig i 2011 med den sydafrikanske svømmer Charlene Wittstock, som efter brylluppet blev fyrstinde af Monaco.

Parret har tvillingerne prinsesse Gabriella og prins Jacques, der er arving til fyrstedømmet.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS