Diamantdatter har løjet

Elvira Pitzner er havnet i shitstorm. Nu indrømmer hun, at hun ikke har været i sommerhus men i Dubai. Og det er der en særlig grund til

Elvira Pitzner (th.) har ikke været i sommerhus i Hornbæk, som hun ellers har sagt. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Elvira Pitzner, som mange kender fra TV2 Zulu-programmet “Diamantfamilien”, er lige som adskillige andre danske kendisser blevet voldsomt kritiseret for at tage ned og nyde solen i Dubai under en coronapandemi.

Men nu er det kommet frem, at Elvira Pitzner ikke har været på daseferie. Hun er faktisk flyttet til de Forenede Arabiske Emirater, hvor storbyen Dubai ligger. Det skriver hun i såkaldte ‘stories’ på sin Intagramprofil søndag aften.

Artiklen fortsætter under videoen

På selvsamme profil har den 22-årige kendis ellers tidligere bildt sine følgere ind, at hun har befundet sig i et sommerhus i Hornbæk, og “dokumenteret” det med billeder og videoer derfra.

Men det har altså vist sig at være løgn.

“Jeg har gået stille med dørene og ville helst ikke dele noget, førend at jeg følte for det”, skriver Elvira Pitzner.

Hun ville gerne selv have været herre over, hvornår nyheden om flytningen skulle offentliggøres, men hun følte sig nødsaget til at forsvare og forklare sig.

“Ville ønske, jeg kunne breake denne nyhed (om flytningen, red.) med et mere positivt afsæt. Men når nu heksejagten allerede er i fuld gang, kan jeg lige så godt breake den nu. Flytningen til Dubai er omsider en realitet”, lyder det fra Elvira Pitzner på det sociale medie.

Diamantdatteren mener, at hun har været udsat for en heksejagt, hvor hun blandt andet er blevet kaldt ‘landsforræder’.

Sat på plads af statsministeren

Det har vakt massiv forargelse, at blandt andre fodboldspilleren Nicklas Bendtner, den tidligere bokser Mikkel Kessler, bordtennisspilleren Michael Maze – og altså også Elvira Pitzner – har trodset myndighedernes anbefalinger. Og kritikken blev endnu heftigere, da det kom frem, at en hjemvendt dansker havde taget en sydafrikansk coronamutation med til Danmark.

Statsminister Mette Frederiksen (S) var i sidste uge ude med riven efter de danskere, der har valgt at rejse udenlands i denne coronatid.

– Jeg tror, jeg skal pålægge mig selv lidt restriktioner, inden jeg udtaler mig om det. Der er en grund til, at verden er gået i rød. Der er en grund til, at vi over for alle inklusiv dansk erhvervsliv, som vi lever af i dette land, virkelig anmoder om, at vi ikke rejser ud.

Statsministeren tilføjede:

–  Det er virkeligt vigtigt, at alle lytter til det. Man risikerer at tage mutationer med til Danmark. Det kan underminere vores epidemikontrol og dermed smitte andre og det, der er værre.

Nogle af de udskældte kendisser, som tjener penge på at lave tv og arbejde som influencere, har forsvaret sig med, at rejsen var arbejdsrelateret, og at Dubai var ‘orange’, da de tog afsted.

Men nu er storbyen altså ‘rød’, hvilket betyder, at myndighederne fraråder alle rejser dertil – også de arbejdsrelaterede.

-Jeg er ikke til nogen fare

Men ifølge Elvira Pitzner er hun altså lovligt undskyldt.

“Jeg ved, at vi oplever en pandemi, som er hård for alle. Men jeg ved også, at jeg ikke er til fare for nogen i Danmark, når jeg ikke bor der længere”, forklarer Elvira Pitzner i sine ‘stories’ på Instagram og fastslår:

“Så det handler ikke om, at jeg er på ferie i Dubai og ingen respekt har for den pandemi, vi oplever, eller at jeg prøver at lyve for nogen”.

Elvira Pitzner, som medvirker i “Diamantfamilien” sammen med sin mor, diamantjæger Katerina Pitzner, og to diamantsøstre, har også sit eget program ved navn “Bare Elvira”. Seerne vil kunne følge hendes rejse og flytning til Dubai i programmet.

“Jeg glæder mig til at vise jer alt omkring mit nye liv, bolig og hverdag her”, skriver Elvira Pitzner.

Powered by Labrador CMS