Det var dumt

Matt Damon kunne have ladet sig pensionere efter en enkelt rolle

Udgivet Opdateret

Den amerikanske skuespiller Matt Damon, der spiller en af hovedrollerne i den biografaktuelle film "Oppenheimer" om atombombens skaber, har tjent masser af penge på det hvide lærred.

Ud over at stå foran kameraet har han også været producer på flere film.

Så han mangler ikke noget og kommer ikke til at gøre det i sin levetid, hvis han undlader at brænde det hele af på cigaretter, whisky og nøgne pi'r.

Sagde nej til monster-hit

Men for nylig i et interview fortalte han dog om, hvordan han forpassede muligheden for at lade sig pensionere med en milliardformue på kontoen for en enkelt rolle.

Det var da Titanic-instruktøren James Cameron skulle finde hovedrolleindehavere til filmen "Avatar", der fik premiere i 2009.

Matt Damon blev tilbudt en hovedrolle samt en procentdel af indtjeningen, men måtte takke nej, da han var i gang med at spille med i serien om Jason Bourne.

Matt Damon sagde nej til rolle, der kunne have indbragt ham 1,7 milliarder kroner.
Matt Damon sagde nej til rolle, der kunne have indbragt ham 1,7 milliarder kroner.

Det dummeste nogensinde

- Det er det dummeste, nogen skuespiller nogensinde har gjort, siger Matt Damon i interviewet med etonline.com om at have takket nej til at medvirke i "Avatar".

- Jeg kunne have tjent 250 millioner dollars (1,7 milliarder danske kroner, red.) på den ene rolle, siger Matt Damon.

Matt Damon er i øvrigt en af flere A-skuespillere, der støtter de mindre kendte skuespillere, manuskriptforfattere og andre filmmedarbejdere i Hollywood, der lige nu strejker for bedre løn og arbejdsvilkår i den berømte filmby. 

Powered by Labrador CMS