Det er slut for Swyrtz'

Jan Swyrtz siger til Se og Hør, at hans karriere som folketingskandidat er slut, før den er begyndt

Jan Swyrtz (th.) ses her til uddeling af Tvprisen 2017 sammen med en anden tidligere vært for tv-programmet 'Luksusfælden', Mette Reissmann. Hun har tidligere været medlem af Folketinget for Socialdemorkatiet.
Udgivet Opdateret

Tv-værten Jan Swyrtz oplyser til Se og Hør, at han ikke bliver kandidat til Folketinget for Moderaterne.

- Dermed er min politiske karriere slut, siger han til Se og Hør.

I begyndelsen af marts oplyste Jan Swyrtz til Se og Hør, at han skulle være partiets spidskandidat i Østjylland. Det afviste partiet, der oplyste, at det ikke havde valgt sine folketingskandidater endnu.

Til Ekstra Bladet forklarede Jan Swyrtz efterfølgende, at han var spidskandidat, "for det går jeg i min egen fri fantasi og forestiller mig, men det vil jo være forkert at gå og sige det".

'Alt andet tager jeg afstand fra'

Jan Swyrtz er måske bedst kendt fra programmet "Luksusfælden", hvor danskere med pengeproblemer søger hjælp hos programmets værter.

Til Se og Hør siger han tirsdag, at partiets kommunikationschef, Jeppe Søe, skulle have fortalt ham, at partiet ikke længere ønsker ham som kandidat. Det afviser Jeppe Søe over for Ritzau.

- Jeg forstår da mellem linjerne, at Jan ikke agter at søge en opstilling som kandidat hos medlemmerne, og det tager jeg til efterretning. Alt andet tager jeg afstand fra, skriver Jeppe Søe i en sms-besked til Ritzau.

25.000 indsamlede erklæringer

Moderaterne blev i marts sikret en plads på stemmesedlen ved næste valg til Folketinget, da partiet indleverede over 25.000 indsamlede vælgererklæringer. Partiet får bogstavet M.

Det blev den foreløbige kulmination på det projekt, som tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen satte i søen i begyndelsen af 2021, efter at han havde meldt sig ud af Venstre.

Her startede han et politisk netværk, der senere udviklede sig til partiet Moderaterne.

I den seneste måling foretaget af Voxmeter for Ritzau mellem 14. og 20. marts stod Moderaterne til at få 1,8 procent af stemmerne. Målingen har en statistisk usikkerhed i begge retninger på 0,8 procentpoint.

Powered by Labrador CMS