Det er bare mig

Hella Joofs nye komedie "Meter i sekundet", hvor Anders Agger skal spille sig selv, har prisbelønnede Bodil Jørgensen og Christian Tafdrup på plakaten

Anders Agger bor selv i Vestjylland, hvor 'Meter i sekundet' foregår. I filmen støder han ind i hovedpersonen, Marie, i den lokale brugs. (Arkivfoto).
Anders Agger bor selv i Vestjylland, hvor "Meter i sekundet" foregår. I filmen støder han ind i hovedpersonen, Marie, i den lokale brugs. (Arkivfoto).
Udgivet Opdateret

Hella Joofs filmatisering af Stine Pilgaards prisbelønnede bestsellerroman "Meter i sekundet" er spækket med stjerneskuespillere.

Hovedrollen som Marie skildres af Sofie Torp. Den 32-årige skuespillerinde fik sit gennembrud i filmatiseringen af "Ser du månen Daniel".

Rollen som Maries kæreste, Rasmus, spilles af Thomas Hwan, som flere måske genkender som politibetjenten Alf i DR-dramaet "Bedrag".

Det afslører Nordisk Film Production i en pressemeddelelse.

Spiller sig selv

I "Meter i sekundet" flytter Marie fra København til Vestjylland, fordi hendes kæreste har fået arbejde på en højskole.

Mens Rasmus hurtigt falder til, har Marie svært ved at finde sig til rette i det lille lokalsamfund, hvor hun ikke føler, hun passer ind.

I januar afslørede Nordisk Film Production, at Anders Agger, som er en karakter i bogen, skal spille med - og altså portrættere sig selv - i filmatiseringen af "Meter i sekundet".

Dermed springer DR-værten ud som skuespiller.

Erfaring at læne sig op ad 

Han får dog en lang række rutinerede navne at læne sig op ad. På rollelisten finder man nemlig erfarne skuespillere som Bodil Jørgensen, Lotte Andersen, Bjarne Henriksen, Christian Tafdrup og Johanne Louise Schmidt.

Det er Hella Joof, som skal filmatisere "Meter i sekundet". Hun står bag en lang række komediesucceser som "En kort en lang", "Oh Happy Day", "Sover Dolly på ryggen?", "All Inclusive" og "Happy Ending".

Filmen forventes at få biografpremiere til vinterferien 2023.

Powered by Labrador CMS