Derfor tager Harry og Meghan pause fra pligterne

Meghan og Harry løftede mandag lidt af sløret for, hvordan året er gået - og hvad 2020 skal bruges på.

Udgivet Opdateret

Det er efterhånden længe siden, at Meghan og Harry har optrådt til officielle arrangementer. Hvor de to tidligere havde kalenderen pakket med royale programpunkter, så har de to nu taget en seks ugers pause fra det officielle program.

Artiklen fortsætter under videoen

Men mandag skete der alligevel noget, som de færreste havde regnet med. På den officielle Instagram-profil for Harry og Meghan kom pludselig et langt opslag. Og det var der en helt særlig grund til. Det royale par delte nemlig et opslag om en sag, der står deres hjerter meget nært – og måske særligt prins Harrys hjerte nært.

Opslaget handlede om Endeavour Fund, som er en fond, som prins Harry i sin tid oprettede tilbage i 2012. Fondens formål er at hjælpe de soldater, der er blevet skadet i forbindelse med deres militære arbejde. Fonden fokuserer på at få de krigsskadede soldater til at bruge sport, som en vej tilbage til et mere normalt liv.

Og det var altså i det store opslag, at Meghan og Harry valgte at fremhæve en lang række mål, som fonden allerede har nået. Heriblandt kunne man blandt andet læse om en krigsveteran, der havde fået foretaget amputationer, men stadig formået at krydse indlandsisen på Grønland uden hjælp – eller en soldat, der havde fået tre amputationer, men nu er blevet kvalificeret til at være redningsdykker.

Alene i 2019 har fondet givet 17 donationer, der har ændret livet for flere tusind veteraner, mens 198 personer har opnået nye kvalifikationer og mere end 80 personer har fundet vejen tilbage til arbejdsmarkedet.

Vender stærkt tilbage

Harry og Meghan startede deres seks ugers pause fra officielle forpligtigelser tilbage i November, hvor prins Harry dog havde et officielt arrangement i slutningen af november.

Men det er altså planen, at de to royale vender tilbage i begyndelsen af det nye år, hvor Endeavour Fund igen skal være med til at hjælpe veteraner, som har fået livet ændret af skader finde tilbage til livet.

– Det er en kraftfuld og meningsfuld proces, som jeg er meget stolt af at være en del af, skriver prinsen selv på Instagram.

Parret valgte at tage en større pause fra de royale pligter, da man ønskede at bruge mere tid sammen efter at lille Archie blev født.

Powered by Labrador CMS