Derfor får de kongelige forskellige efternavne

De royale bliver egentlig født uden et efternavn, men alligevel får de et, når de begynder i skole.

Udgivet Opdateret

Hvis du bliver født i Danmark og får søskende, der er født af de samme forældre, så er der en meget stor sandsynlighed for, at I deler det samme efternavn. Men i den royale verden, der kan det at få et efternavn være en noget mere omstændig affære end som så.

Dronning Elizabeth blev i en alder af 25 år dronning af England. Hun blev født Elizabeth Alexandra Mary, hvorfor man ville tro, at Charles måske ville få efternavnet Mary eller tage prins Philips efternavn Mountbatten, men i og med, at dronning Elizabeth blev dronning ganske ung – så skulle prins Charles have en ny titel – og dette blev prins af Wales. Derfor blev prins Charles efternavn også Wales.

Det betød, at Harry og William i sin tid i skole, universitet og militæret var kendt som Harry Wales og William Wales, selvom alle måske bedst kendte dem fra deres royale titel. Men i takt med at drengene er blevet mænd – og de har fået koner i Meghan og Kate, så har de fået nye titler af dronning Elizabeth – og derfor vil deres børn ikke bære navnet Wales, selvom det var navnet, som de to prinser ellers selv bar.

I 1960 valgte dronning Elizabeth og prins Philip ellers, at de ville bære efternavnet Mountbatten-Windsor.

I galleriet øverst kan du se, hvad de mange små børn i det britiske kongehus har fået som efternavn, når de skal starte i skole.

Powered by Labrador CMS