Dengang prinsesse Anne kvajede sig for åben mikrofon

En af Englands største løbere gennem tiderne betegner episoden som noget af det morsomste, han har været med til.

Udgivet Opdateret

Prinsesse Anne af England, datter af dronning Elizabeth, var en del af den komité, der arbejde for at få verdens største idrætsbegivenhed, De Olympiske Lege, til sit hjemland i 2012.

Missionen lykkedes og London blev tildelt værtskabet.

Artiklen fortsætter under videoen

Prinsessen var Englands første kongelige OL-deltager, hun vandt sølv i ridesports-disciplinen military i Montreal, Canada i 1976, og havde en nøglerolle i bestræbelserne på at få værtskabet.

Det fremgår ifølge Mirror af en ny ITV-dokumentar om prinsessen, der er lavet i anledning af, at hun den 15. august kan fejre 70 års fødselsdag.

I dokumentaren kommer det frem, at hun deltog i et hav af møder og at specielt ét af disse næppe vil blive glemt. For her kvajede hun sig i den grad.

Ved mødet holdt et af de andre komité-medlemmer en længere tale, som tydeligvis ikke faldt i prinsesse Annes smag. For da taleren endelig var færdig, mumlede hun stille for sig selv: Jeg tror, denne person må være den dummeste i hele sportsverdenen.

Der var dog den lille krølle på situationen, at hun havde glemt alt om sin tændte mikrofon, så ordene drønede ud i lokalet.

Det er Sebastian Coe, som også var en del af komitéen, der fortæller historien . Han tilhørte den absolutte verdenselite i mellemdistanceløb i sin tid som aktiv i 1970´erne og 1980´erne.

“Orden bragede ud i rummet, men hun fortrak ikke en mine. Hun formåede at bevare roen fuldstændig og lod som om, intet var sket. Det er et af mine absolutte favorit-øjeblikke,” siger han i dokumentaren.

Han fortæller også, at han husker prinsessen som en, der altid gik lige til grænsen på møderne, og at hun aldrig tog ordet for bare at sige noget. Kun når hun havde noget på hjerte.

Powered by Labrador CMS