Debattør under politisk sørøverflag

Jarl Corduas karriere i Venstre sluttede brat i 2005, men som kommentator og blogger har han aldrig lagt skjul på sit ståsted - og fortsatte Venstre-medlemskab.

Jarl Cordua fylder år. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Han hævder at sejle under politisk sørøverflag, men det mangeårige medlemskab af Venstre har aldrig været en hemmelighed. Og han er ofte den første og største kritiker af sit parti.

Den 24. juli fylder radiovært, klummeskribent og politisk kommentator Jarl Cordua 50 år.

Sømandssønnen Jarl flyttede efter sin studentereksamen fra Bornholm til København, hvor han tog en kandidatgrad i økonomi på universitetet.

Allerede i 1985 havde han meldt sig ind i Venstres Ungdom, og han blev gradvist mere aktiv i partiet.

Artiklen fortsætter under videoen.

I en årrække fungerede han som kampagneleder op til kommunalvalg, folketingsvalg og europaparlamentsvalg.

Nedturen

Den politiske aktivisme stoppede dog brat i 2005. Det skete, da han blev fyret som kampagneleder for Martin Geertsen, der kæmpede om et mandat i Søndre Storkreds.

Allerede året efter lancerede Jarl Cordua den Venstre-kritiske blog ”Jarls Blog”.

I modsætning til andre ”objektive” bloggere vedkendte Jarl Cordua sig altid sit medlemskab af Venstre.

Den uortodokse tone og de skarpe analyser gjorde, at bloggen hurtigt fik stor opmærksomhed. Jarl Cordua blev i årene betragtet som en af landets mest indflydelsesrige bloggere.

Den position skaffede ham rigelige mængder spalteplads på debatsiderne i en række af landets største dagblade.

Ny karrierevej

I 2012 valgte Jarl Cordua imidlertid at stoppe sin blog. I stedet valgte han at hellige sig værtstjansen på det politiske program “Cordua og Steno” på Radio24syv.

Her har han i årrække udlagt ugens store og små begivenheder med medvært Torben Steno – alt sammen set i en borgerlig optik.

Sideløbende med værtsrollen på Radio24syv har Jarl Cordua i flere år passet tjansen som fast paneldeltager i programmet “Besserwisserne” på TV 2 News samt som klummeskribent i Berlingske og Altinget.

Jarl Cordua bor i dag i Hellerup med sin hustru og søn.

Powered by Labrador CMS