DBU-boss valgte fodbold over tøjstativer

Det er et tilfælde, at Peter Møller, der 23. marts fylder 50 år, altid har beskæftiget sig med fodbold. En tjans i faderens tøjbutik var ikke tillokkende

Peter Møller ses her til landsholdets træning i Helsingør sidste sommer. Fodbolddirektøren i Dansk Boldspil-Union (DBU) har aldrig fulgt en fast karriereplan, fortæller han.
Peter Møller ses her til landsholdets træning i Helsingør sidste sommer. Fodbolddirektøren i Dansk Boldspil-Union (DBU) har aldrig fulgt en fast karriereplan, fortæller han.
Udgivet Opdateret

Fodboldspiller, fodboldfagforeningsmand, fodboldformidler og fodbolddirektør.

Det er nemt at se, hvilket omdrejningspunkt der går igen i jobbeskrivelserne for Peter Møller, der onsdag 23. marts fylder 50 år.

Fyldt med tilfældigheder

Men den nuværende fodbolddirektør i Dansk Boldspil-Union (DBU) har aldrig fulgt en fast karriereplan, fortæller han.

- Det er lidt tilfældigt, at jeg er endt med altid at have haft berøring med fodbold. Det er noget, der bare er kommet, for jeg har aldrig taget et job, for at det skulle være et springbræt til noget andet, siger Peter Møller.

Bøjlesamlinger

Han blev som ung bekræftet i, at han i hvert fald ikke skulle følge i faderens fodspor.

- Jeg lagde tøj sammen i min fars butik. Han vil sige, at jeg ikke lagde nok tøj sammen. Jeg samlede bøjler ind og hang dem på stativer.

- Jeg ved ikke, hvor god jeg var, og hvor meget jeg gik op i det, men jeg skulle tjene nogle penge på noget andet end at slå græs, så jeg måtte jo lave lidt, selv om det ikke var min store interesse.

- Så jeg er jo endt med at sætte endnu mere pris på at kunne leve af fodbolden, siger Møller.

Debut på landsholdet

Allerede fra sine unge år stod det klart, at frederikshavneren var et stort fodboldtalent. 

Selv om kroppen med tiden blev længere end de flestes, og man derfor både får foræret nogle fordele og ulemper i fodboldsammenhæng, var målnæsen intakt.

Han var stadig kun teenager, da han hamrede mål i kassen for AaB og fik debut for A-landsholdet. Siden røg han via FC København og FC Zürich til Brøndby i 1995.

Ikke held i udlandet

På den københavnske vestegn cementerede han sin status som en af Danmarks bedste angribere, men han havde det sværere, da turen efterfølgende gik til PSV Eindhoven, Real Oviedo og Fulham.

Karrieren kom først rigtig på ret køl igen, da han i 2001 til mange FCK-fans' fortrydelse qua sin Brøndby-fortid atter havnede i hovedstadsklubben. Her måtte han i starten nøjes med at blive omtalt som "nummer 32", der senere skulle vise sig at blive et brand.

- Den største oplevelse i min karriere var helt klart VM i 1998, hvor jeg var med i ottendedelsfinalen mod Nigeria og kvartfinalen mod Brasilien.

- Det er stort at vinde mesterskaber, men intet kan måle sig med VM og alt det, som hører til, siger Peter Møller.

Formand i 2005

I 2005 blev han udpeget som formand for fodboldspillernes fagforening, Spillerforeningen. 

Siden fulgte en karriere i mediebranchen, hvor han dækkede fodbold og anden sport for DR, TV2 Sport og Canal 9, inden han i 2018 blev en af bosserne i DBU's førerbunker i Brøndby.

Powered by Labrador CMS