Dar Salim slipper rollen som storcharmør

I den nye DR-serie skal Dar Salim noget, som han aldrig har prøvet før. Han skal spille en mand, der ikke ønsker et forhold til en kvinde.

Udgivet Opdateret

Dar Salim er efterhånden en af Danmarks største eksportvarer. Han har medvirket i tyske, svenske, islandske og amerikanske produktioner. Nu er han igen tilbage på dansk jord, hvor han skal prøve kræfter med én af hovedrollerne i den nye DR-serie Fred til lands.

Her spiller han rollen som Milad, der for længst har droppet kærligheden og relationen til kvinder. Det er en helt ny ting for Dar Salim.

Lukket ned

DRs nye serie er en dyster affære, hvor en gruppe mennesker i en landsby planlægger mordet på landbyens plageånd. Og det skal vise sig, at Milad er et godt kort at have på hånden i den sammenhæng.

– Han er så korrekt og ordentlig som muligt. Han er jo blevet chef for kyllingefarmen af den grund. Men samtidig så har han en fortid – som han formulerer det – i militæret, og det kommer man mere ind på, hvad det indebærer, siger Dar Salim til Kendte.dk og fortsætter:

– Man fornemmer, at han er nok den eneste i gruppen, der har en professionalisme omkring det, der skal foregå. Han har nogle værktøjer i tasken, som han har lukket fuldstændig ned for i 20 år. Nu bliver det nødvendigt at hive dem frem, og spørgsmålet er så om Milad kan hive dem frem uden også at hive en masse følelser frem, som han ellers har lukket ned for.

Ingen kærlighed

Milad flyttede til landsbyen Ebberup, som serien foregår i, for omtrent 15 år siden med sin kone. Sammen får de en søn. Efter få år dør hans kone, og siden da, har Milad lukket ned for kærligheden.

– Hans kone døde, da hans dreng var helt ung. Siden da har han lukket ned for kærligheden, så han er en anderledes karakter end, hvad jeg har spillet før i forhold til det med kvinder. Han har ikke den der udstråling over for kvinder, den er lukket helt ned. Der er jo nogle mennesker, som har lukket ned for den side af sig selv, som hedder kærlighed, og det har Milad, siger skuespilleren.

Ny ting

Netop manglen på en kvindelig relation, er hvad der adskiller Milad fra Dar Salims typiske roller, som man sagtens kunne betegne som førsteelskerrollen.

– Når man er en mand i min alder, plejer der at være en kærlighedsrelation til en kvinde i de Tv- og filmroller, som jeg får. Men den her, er første gang, jeg laver noget, hvor jeg ikke har nogen relation til kvinder, og den der side, bliver overhovedet ikke bragt i spil andet end i kærligheden til hans afdøde kone. Og det har været sjovt at lave, siger han.

Ikke forfængelig

Desuden har rollen som Milad også krævet lidt fysiske ændringer for den ellers nydelige Dar Salim. Milad går på ingen måde op i sit udseende, og det har også været en af grundene til, at Dar Salim har haft det sjovt med rollen.

– Det er sjovt at arbejde med hans udseende, fordi han er ikke ham, der viser sig nede på stranden. Han har ingen forfængelighed overhovedet. Håret gror som det gror, han går med briller og hans tøj er virkelig bare det, han havde købt for femten år siden, og det fungerer stadig, siger han.

Dar Salim kan opleves som Milad til efteråret, når serien ruller over skærmen på DR1. Premieren er indtil videre sat til oktober.

Powered by Labrador CMS