"Dansker" nomineret til Golden Globe

Skuespilleren Eddie Redmayne er nomineret til en Golden Globe for rollen i Tobias Lindholms "The Good Nurse"

Udgivet Opdateret

Den danske instruktør Tobias Lindholms Netflix-thriller, "The Good Nurse", er mandag blevet nomineret til en Golden Globe.

Det stĂĄr klart, efter at nomineringerne er blevet offentliggjort.

Filmen er nomineret i kategorien Bedste Mandlige Hovedrolle.

Det er den 40-årige, engelske skuespiller Eddie Redmayne, der er nomineret for sit portræt af sygeplejersken Charlie Cullen.

Har vundet før

Redmayne har tidligere i karrieren bĂĄde vundet en Oscar og en Golden Globe. Dem fik han for hovedrollen i filmen "The Theory of Everything", der handler om fysikeren Stephen Hawking.

Han skal denne gang konkurrere om en Golden Globe med Brendan Gleeson for "The Banshees of Inisherin", Barry Keoghan for "The Banshees of Inisherin", Brad Pitt for "Babylon" og Ke Huy Quan for "Everything Everywhere All at Once".

Den svenske instruktør Ruben Östlund er nomineret til to Golden Globe-priser for filmen "The Triangle of Sadness".

Den er nomineret som Bedste Film - Musical eller Komedie og i kategorien Bedste Kvindelige Birolle. Her er engelske Dolly De Leon nomineret.

Flere danskere medvirker

Den dansk-kroatiske skuespiller Zlatko Buric og danske Vicki Berlin er ogsĂĄ blandt skuespillerne i "The Triangle of Sadness".

Filmen "The Banshees of Inisherin" har fĂĄet flest nomineringer med otte i alt.

Blandt de nominerede er også to efterfølgere til tidligere hitfilm.

Top Gun nomineret

Det drejer sig om "Avatar: The Way of Water", der er en længe ventet efterfølger til "Avatar" fra 2009. "Avatar" er den mest indbringende biograffilm nogensinde.

Den anden er "Top Gun: Maverick". Den er en efterfølger til "Top Gun" fra 1986. Begge film har Tom Cruise i hovedrollen.

TOBIAS LINDHOLM

Tobias Lindholm, (født 5. juli 1977 i Næstved) er en dansk filminstruktør og manuskriptforfatter. 

Tobias Lindholm er uddannet fra Den Danske Filmskole i 2007.

Lindholm debuterede som manuskriptforfatter på Thomas Vinterbergs "Submarino" fra 2010. Han debuterede som instruktør med det barske fængselsdrama R fra 2010, som han i 2011, sammen med Michael Noer, vandt Bodilprisen for bedste danske film for. Han har senere slået sit navn fast som manuskriptforfatter på Thomas Vinterbergs film, Jagten (2012), og den internationale tv-succes Borgen (2010-13). I september 2015 blev det rapporteret, at han skulle skrive manuskript til en kommende drama om Berlinmuren, som instrueres af Paul Greengrass.

Kapringen (2012) er Tobias Lindholms anden spillefilm som instruktør, hvor han ogsĂĄ selv har leveret manuskriptet. 

Kapringen vistes ved Filmfestivalen i Venedig 2012 i konkurrenceprogrammet Orizzonti.

I 2015 udkom den tredje spillefilm Krigen. Til Oscar-nomineringerne 2016 blev Krigen tildelt en Oscar-nominering som bedste udenlandske film.

Lindholm instruerede den omstridte Efterforskningen, en dramaserie vist pĂĄ TV 2 Danmark i 6 afsnit. Serien er baseret pĂĄ opklaringen af UbĂĄdssagen, hvor den 30-ĂĄrige svenske journalist Kim Wall blev myrdet af den danske opfinder Peter Madsen. 

Peter Madsen optræder ikke direkte som figur i serien, som i stedet sætter fokus på den efterforskning. der til sidst ender med, at Peter Madsen idømmes livstid for drabet.

null

Golden Globe-priserne uddeles i Beverly Hills den 10. januar.

Eddie Redmayne (til venstre) er nomineret til en Golden Globe for hovedrollen i 'The Good Nurse', der er instrueret af danske Tobias Lindholm (til højre). Jessica Chastain (i midten) har den anden hovedrolle i filmen.
Eddie Redmayne (til venstre) er nomineret til en Golden Globe for hovedrollen i "The Good Nurse", der er instrueret af danske Tobias Lindholm (til højre). Jessica Chastain (i midten) har den anden hovedrolle i filmen.
Powered by Labrador CMS