Dansk skuespillerinde taber 10 kilo

Skuespillerinden Anne Louise Hassing har længe dyrket yoga, men opdagede en stor ændring, da hun styrketrænede og fastede i programmet "12 uger i helvede"

Anne Louise Hassing var gift med musikeren Peter Hellemann fra 2007 til 2017. Sammen har de den 16-årige søn Mingus.
Anne Louise Hassing var gift med musikeren Peter Hellemann fra 2007 til 2017. Sammen har de den 16-årige søn Mingus.
Udgivet Opdateret

Hun var egentlig ikke tyk eller havde et reelt behov for at tabe sig.

Men efter et årti uden konditionstræning drømte skuespillerinden Anne Louise Hassing om en stærkere krop med mere muskelmasse.

Derfor sagde hun ja til at være med i Discovery+-programmet "12 uger i helvede". Et program, hvor seks kendte danskere deltager i et intenst eksperiment for at blive sundere.

- Efter coronatiden var der røget et par kilo på, som jeg selvfølgelig gerne ville tabe. Men det allervigtigste var, at jeg gerne ville føle mig stærk igen.

- Og så har jeg altid været fascineret af de der kropstransformationer. De der før og efter-billeder, så det ville jeg da også prøve, siger den 53-årige skuespillerinde.

Passede ikke til livsstil

Men den hårde tilgang til træning og kost, som deltagerne i programmet skulle igennem, passede slet ikke til Anne Louise Hassings ellers meget spirituelle livsstil.

- Jeg har dyrket det holistiske princip ret meget, så jeg kunne slet ikke få det til at give mening oppe i mit hoved, at jeg skulle på den samme diæt som en høj mand som Esben Dalgaard (skuespiller og medvirkende i programmet, red.), siger hun.

I programmet må deltagerne hverken spise sukker eller drikke alkohol. Samtidig skal de faste 16 timer i døgnet og følge en striks kostplan. Derudover skal de powerwalke i en time hver morgen og udføre en times træning seks dage om ugen.

- Det var så sindssygt hårdt, særligt i starten, hvor man skulle lære at måle og veje alt, det var fuldstændig crazy, siger hun.

Blev helt afhængig

Men efter de første to måneder i det intensive forløb begyndte Anne Louise Hassing at mærke ændringerne i kroppen, og faktisk blev hun helt afhængig af træningen.

- Jeg har opdaget, at det faktisk passer mig helt vildt godt at træne intensivt. Det troede jeg slet ikke, var noget, der passede mig, men jeg sover simpelthen så meget bedre, når jeg er gået til den i træningen, siger hun.

Men Badehotellet-stjernen understreger også, at det var en meget stor udfordring, særligt i de første tre uger, hvor hun var presset af voldsomme humørsvingninger. Derfor var det godt, at hun under eksperimentet ikke havde travlt med optagelser.

- Jeg havde ikke kunnet klare det, hvis jeg eksempelvis havde optaget "Badehotellet". Jeg forstår slet ikke, hvordan nogle af de andre har klaret den, siger skuespillerinden, som også er kendt fra DR-dramaserien "Krøniken".

Har betydet livsændring

Selv om det har været en hård udfordring for Anne Louise Hassing, har de tre intensive måneder betydet en livsstilsændring, hvor hun har fundet den gode balance mellem træning og kost gennem flere værktøjer fra forløbet.

Blandt andet går hun stadig en time hver dag, træner tre til fire gange om ugen og faster stadig.

- Jeg vil næsten sige, at det har ændret mit liv for resten af mit liv. Jeg endte jo med at smide ti kilo, og det er meget sjovere uden de ekstra kilo, og så har det givet mig meget mentalt overskud, siger hun.

De andre deltagere i eksperimentet er musikproducer Mich "Cutfather" Hedin, tv-vært Signe Lindkvist, skuespiller Esben Dalgaard, komiker Simon Jul og skuespillerinde Iben Hjejle.

Programmet bliver sendt på Discovery+ og Kanal 5 hver torsdag.

Anne Louise Hassing blev uddannet fra Statens Teaterskole i 1997 og har medvirket i en række danske spillefilm som Lars von Triers dogmefilm 'Idioterne' fra 1998 og Thomas Vinterbergs 'Jagten' fra 2012. Derudover har hun medvirket i flere danske tv-succeser som 'Krøniken' og 'Badehotellet'.
Anne Louise Hassing blev uddannet fra Statens Teaterskole i 1997 og har medvirket i en række danske spillefilm som Lars von Triers dogmefilm "Idioterne" fra 1998 og Thomas Vinterbergs "Jagten" fra 2012. Derudover har hun medvirket i flere danske tv-succeser som "Krøniken" og "Badehotellet".

BLÅ BOG: Anne Louise Hassing

Den danske skuespillerinde Anne Louise Hassing er født 17. september 1967 i Horsens.

Hun er uddannet fra Statens Teaterskole i 1997.

Hun filmdebuterede i Nils Malmros' Kærlighedens smerte (1992), for hvilken hun vandt både en Robert og en Bodil for bedste kvindelige hovedrolle.

Hun fik igen en Bodil i 1999 – denne gang for sin næste filmpræstation i Lars von Triers Idioterne. Hun har desuden medvirket i filmatiseringerne af Jane Aamunds romaner Klinkevals og Juliane samt i tv-serierne Strisser på Samsø og De pokkers forældre.

2004-2007 fik hun stor succes med sin rolle som Ida i DR-dramaserien Krøniken. Den indbragte hende prisen som årets kvindelige tv-skuespiller i både 2004, 2005 og 2006.

I 2007 deltog hun tv-serien Vild med dans sammen med Michael Olesen. Parret opnåede en 6. plads.

Anne Louise Hassing er buddhist og tilknyttet den buddhistiske retning Soka Gakkai. Hun var gift med musikeren Peter Hellemann, indtil de blev skilt i 2017.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS