Dansk Oscar-instruktør: – Det er helt vildt

Hun hentede en Oscar for "Hævnen" - og nu er den 57-årige filminstruktør Susanne Bier i gang med filmatiseringen af den apokalyptiske thriller "Bird Box".

Nu er den prisvindende danske instruktør Susanne Bier i gang med filmatiseringen af en John Le Carré-thriller. SE PÅ DE NÆSTE BILLEDER, HVEM DER SKAL VÆRE MED. Foto: Mike Blake/Scanpix (Arkivfoto)
Nu er den prisvindende danske instruktør Susanne Bier i gang med filmatiseringen af en John Le Carré-thriller. SE PÅ DE NÆSTE BILLEDER, HVEM DER SKAL VÆRE MED. Foto: Mike Blake/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

En mystisk kraft får folk til at miste forstanden med fatale følger i Josh Malermans roman “Bird Box” – derfor må de gemme sig og kun begive sig udenfor med bind for øjnene.

Nu er “Bird Box” ved at blive filmatiseret for streaming-giganten Netflix, og det er den danske instruktør Susanne Bier, som har kastet sig over den apokalyptiske fantasy-thriller.

– Det er et stykke tid siden, at jeg lavede “The Night Manager”, så jeg syntes, det var på tide. Det er skønt at være i gang, fortæller Susanne Bier.

Hun er midt i optagelserne, som finder sted i den amerikanske storby Los Angeles.

Bullock på farefuld rejse

I hovedrollen er den Oscar-vindende Hollywood-stjerne Sandra Bullock.

Hun spiller en mor, der skal ud på en farefuld rejse for at redde sig selv og sine to børn i de livsfarlige omgivelser.

Med på den stjernespækkede rolleliste er også den dobbelte oscarnominerede “Burn After Reading”-skuespiller John Malkovich.

– Det er helt vildt sjovt at arbejde sammen med Sandra Bullock. Hun er super dedikeret, modig og spændende. Det er fantastisk med en kvindelig helt, der gør en masse ting, som mænd normalt ville gøre, fortæller Susanne Bier.

Blev kendt for ti år siden

– Vi havde en læseprøve, hvor de alle sammen var der, og jeg havde dem sammen for første gang. Jeg tænkte bare: “Wow, hold da op, det er godt nok dynamisk, energisk og vildt det her!”.

Der er ti år siden, at Susanne Bier fik sin internationale instruktørdebut med dramaet “Things We Lost in the Fire”.

Siden har den 57-årige dansker blandt andet instrueret “Hævnen”, som vandt en Oscar for bedste ikke-engelsksprogede film i 2011.

Hun stod også bag den Emmy-vindende thrillerserie “The Night Manager”, som er baseret på John le Carrés spændingsromaner.

Skal aldrig se sig tilbage

– Jeg har altid haft det sådan, at jeg er nødt til at lade være med at kigge tilbage, og når noget er gået godt så lade være med at lade sig skræmme – så bliver man bare lammet, lyder det fra Susanne Bier.

Hun understreger, at hun skal gøre sit ypperste hver eneste gang, for at det bliver så godt som muligt

Der er endnu ikke sat en premieredato for “Bird Box”, men når Susanne Bier er færdig med filmen, er der noget dansk i støbeskeen, afslører hun.

Anders Thomas Jensen og jeg har et projekt, som vi på babystadium er ved at gå i gang med, fortæller den danske stjerne.

Powered by Labrador CMS