Dansepar opereret for kræft: -Her er vores mål

Det er dansen, det handler om, når Karina Frimodt og Daniel Svensson går på gulvet i årets "Vild med dans".

Det er dansen, det handler om, når Karina Frimodt og Daniel Svensson går på gulvet i årets “Vild med dans”. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Under TV2’s “Knæk Cancer”-uge i oktober 2015 opdagede den professionelle danserinde Karina Frimodt en knude i sit højre bryst.

Efterfølgende undersøgelser viste forstadier til kræft.

Frimodt fik fjernet de ondartede knuder, men traf senere beslutningen om at få fjernet hele brystet, da der også viste sig forstadier til kræft i vævet uden om knuderne.

Frimodt kæmpede sig tilbage

38-årige Karina Frimodt kæmpede sig tilbage og er atter klar til “Vild med dans”.

I år skal hun lære den tidligere håndboldspiller Daniel Svensson at danse jive og vals.

Dansepartner har haft kræft to gange

Den 35-årige sportsmand har været ramt af lymfekræft to gange. Han er kræftfri, men skal de næste fire år til kontrol hvert kvartal, inden han kan erklæres rask.

– Det har jeg forenet mig med, og det er sådan, det er, så jeg prøver bare på at få det bedste ud af mine dage. Jeg har lovet mig selv efter mine forløb, at når der kom nogle udfordringer, der var så seje, at jeg ikke kunne sige nej til dem, så var det bare om at springe på. Det er en fantastisk spændende udfordring, siger Svensson til Ritzau Fokus under pressemødet til årets “Vild med dans”.

– Det er endnu sjovere, end det er svært, så bare lysten og glæden over at få lov til at danse og lære det trumfer, at det er svært og gør ondt. Karina er en god lærerinde, og vi rykker os små skridt ad gangen, lyder det fra ham.

I gang med dansetræningen

Frimodt og Svensson er allerede godt i gang med dansetræningen, men parret hilste faktisk allerede på hinanden under optagelserne til sidste års “Knæk Cancer”-video.

– Det er klart, at man altid kan udveksle erfaringer, men lige her er vi begge så meget ude på den anden side, at det primært er dansen, det kommer til at handle om. Men det kunne være exceptionelt fedt at prøve at stå i “Knæk Cancer”-showet og få lov til at danse, siger Daniel Svensson.

– Lige nu er det vores mål, supplerer Karina Frimodt.

Årets “Vild med dans” starter fredag den 8. september på TV2 klokken 20.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS