Coster-Waldaus hjerte bløder

I en ny minidokumentar undersøger den danske Game of Thrones-stjerne årsagen til skovbrandene i Amazonas.

Skuespiller Nikolaj Coster-Waldau Foto: Søren Bidstrup/Scanpix.
Skuespiller Nikolaj Coster-Waldau Foto: Søren Bidstrup/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Nikolaj Coster-Waldaus hjerte bløder for naturen, og han har flere gange rejst til blandt andet Grønland for at sætte fokus på konsekvenserne af klimaforandringerne.

Nu har den danske Game of Thrones-stjerne kastet sig over en ny mission.

Artiklen fortsætter under videoen

Nikolaj Coster-Waldau er netop vendt hjem fra Peru, hvor han har været dybt inde i Amazonas-regnskoven sammen med et hold fra for at undersøge årsagen til de omfattende skovbrande, som regnskoven har været plaget af i år.

Rejsen er blevet til en minidokumentar, som er produceret i samarbejde med FN’s udviklingsprogram, UNDP, som også havde folk med på turen – og som Nikolaj Coster-Waldau er ambassadør for.

– Da jeg så billederne af Amazonas-regnskoven i brand, blev jeg ligesom alle andre chokeret og følte mig magtesløs og vred. Det gav ikke mening for mig. Derfor havde jeg lyst til at tage til Peru for at finde ud af, hvad årsagen til brandene er, udtaler Nikolaj Coster-Waldau i en pressemeddelelse fra UNDP.

Ikke den eneste kendis

På sin rejse har den danske skuespiller blandt andet besøgt lokale peruanere, som lever i regnskoven, og forsøgt at forstå deres livssituation før og efter brandene.

Nikolaj Coster-Waldau er langt fra den eneste kendis, der har været oprevet over skovbrandene i Amazonas-regnskoven, som kaldes jordens lunger.

I galleriet over artiklen kan du se nogle af de andre stjerner, der har forsøgt at gøre opmærksom på tragedien.

Se minidokumentaren med Nikolaj Coster-Waldau HER.

Powered by Labrador CMS