Chris Rock er ikke kommet sig efter skandale

Komikeren lover, at det bliver sjovt og seriøst, når han engang taler ud om lussingen, han fik af Will Smith

Udgivet Opdateret

Komikeren Chris Rock udtalte sig for første gang onsdag aften i den amerikanske by Boston om lussingen, han fik af skuespilleren Will Smith under årets Oscar-uddeling.

Som indledning til sin optræden bragte han med slet skjult sarkasme emnet på banen.

- Nå, hvordan er jeres weekend gået?, spurgte han ifølge mediet Variety retorisk til et publikum, der brød ud i latter.

Stadig ved at komme sig

Rock understregede hurtigt, at stand up-showet var færdigskrevet, allerede inden Oscar-optøjerne, der forløb søndag aften i Hollywood.

- Jeg har ikke en stor bunke materiale om det, der skete, så hvis det er det, I er kommet for at høre, skal I vide, at showet her allerede blev færdigskrevet inden sidste weekend, sagde han.

- Jeg er stadig ved at bearbejde det, der skete. På et eller andet tidspunkt kommer jeg til at tale om det. Og det bliver både seriøst og sjovt, sagde Rock.

Vandt en Oscar

Will Smith vandt en Oscar for Bedste Mandlige Hovedrolle for sin skildring af patriarken Richard Williams i filmen "King Richard", der handler om tennissøstrene Serena og Venus Williams.

Men det ville være synd at sige, at det er prisoverrækkelsen, der har sikret ham overskrifterne i dagene efter Oscar-uddelingen.

For inden trommeslageren Questlove fik overrakt prisen for Bedste Dokumentar, havde Will Smith allerede været på scenen for at tildele Chris Rock en syngende lussing.

Will Smith tildelte Chris Rock en lussing for en vittighed, som sidstnævnte havde fremført om Will Smiths kones kronragede hoved.
Will Smith tildelte Chris Rock en lussing for en vittighed, som sidstnævnte havde fremført om Will Smiths kones kronragede hoved.

Vittighed udløste smæk

Rock havde fremført en vittighed om Smiths kone Jadas manglende hårpragt. Hun lider af alopecia areata, som også kaldes pletskaldethed.

Smith grinede i første omgang af vittigheden, men følte sig kort efter indigneret nok til at gå på scenen og slå Chris Rock i hovedet.

Han har senere undskyldt for hændelsen, men ledelsen af Oscar-akademiet har alligevel startet en disciplinærsag mod den 53-årige skuespiller.

Akademiet skriver natten til torsdag, at Smith risikerer sanktioner, som kunne indebære permanent eller midlertidig udelukkelse af akademiet.

SÅDAN GIK DET DE DANSKE NOMINEREDE

Der var mulighed for flere danske statuetter ved årets oscaruddeling, der blev afholdt i Dolby Theatre i Hollywood.

Herunder kan du se, hvordan det gik danskerne.

* Kortfilmen "On My Mind" af Martin Strange-Hansen tabte til "The Long Goodbye" i kategorien Bedste Kortfilm. Martin Strange-Hansen har dog allerede en Oscar derhjemme - den fik han i 2003 for "Der er en yndig mand".

* Fotografen Dan Laustsen var nomineret i kategorien Bedste Fotografering, men måtte se sig slået af Greig Fraser, der har filmet "Dune". For fire år siden var Dan Laustsen nomineret for "The Shape of Water", men der vandt han heller ikke.

* Den danske dokumentar "Flugt" var nomineret til tre priser. I kategorien Bedste Animationsfilm blev den slået af Disneys "Encanto", og i kategorien Bedste Internationale Film var det japanske "Drive My Car", der vandt. I kategorien Bedste Dokumentar vandt "Summer Of Soul (Or, When The Revolution Could Not Be Televised)".

* Der var også mulighed for en anelse dansk hæder, hvis norske Joachim Trier, der er født i Danmark og har gået på filmskole i Danmark, havde vundet sine to kategorier med "Verdens værste menneske". Men også han måtte se sig slået - i Bedste Internationale Film af "Drive My Car" og i Bedste Originale Manuskript af "Belfast".

Kilde: Oscarakademiet
Powered by Labrador CMS