Chok-melding fra stjernekok: Kassen er tom

Det ser skidt ud for Jamie Olivers italienske eventyr.

Jamie Oliver. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Jamie Olivers italienske restaurant-eventyr lakker mod enden. I hvert fald er en større turnaround i gang, skriver flere engelske medier. Det skyldes, at økonomien er helt til rotterne i firmaet bag de mange Jamie’s Italian-restauranter i Storbritannien. Oliver selv har ikke flere penge at skyde ind i kæden.

The Independent skriver, at Jamie Oliver tidligere i år pumpede 13 millioner pund af sine egne penge ind i firmaet for at holde 25 restauranter åbne. Det skyldtes omfattende gæld på over 71 millioner pund. I den forbindelse lukkede kæden 12 filialer. Det kostede 600 mennesker jobbet.

– Vi er på vej ovenpå, og jeg tror, vi har lært en del lektier. Jeg tror på, jeg bliver en bedre chef og restauratør i fremtiden på grund af oplevelsen. Vi var simpelthen løbet tør for penge, siger Oliver til Financial Times ifølge Independent.

Kendiskokken fortæller, at situationens alvor ikke gik op for ham, før det var for sent.

– Vi havde overhovedet ikke forudset det, og det er bare ikke normalt i nogle virksomheder. Man holder kvartalsmøder, man holder bestyrelsesmødet. Folk, der er ansat til at styre den slags, burde styre den slags, siger han.

Det er nu ikke fordi, Oliver fattes penge. Han tjener stadig godt på TV-programmer og kogebøger.

Powered by Labrador CMS