Chef ude efter 'grænseoverskridende adfærd'

DR har indledt en personalesag mod chef

TV-BYEN I HØJE GLADSAXE.
TV-BYEN I HØJE GLADSAXE.
Udgivet Opdateret

DR har i dag indledt en personalesag mod en chef, der har overtrådt DR’s kodeks for god adfærd. 

Chefen stopper på den baggrund i DR.

Det oplyser Danmarks Radio i en pressemeddelelse.

- Vi har i dag indledt en personalesag mod en chef, der gennem grænseoverskridende adfærd har overtrådt det kodeks, vi har for god adfærd. Forelagt sagen og oplyst om de personaleretslige skridt, som DR har igangsat, har chefen valgt at sige op. Vi handler, når de fælles spilleregler klart overtrædes, og det blev de i dette tilfælde, siger Gustav Lützhøft, ledende redaktionschef i DR Kultur, Debat og Musik.

"Da der er tale om en personalesag, kan der ikke siges mere om de konkrete forhold", skriver DR.

Gennem det sidste halvandet år har DR’s ledelse i samarbejde med de faglige organisationer og med inputs fra medarbejdere arbejdet intensivt med først at udvikle et adfærdskodeks for god adfærd og siden implementere og håndhæve det.

Topledelsens ansvar

- Det er topledelsens ansvar at sikre, at der gøres det, der skal til, for at skabe en god kultur og adfærd. Derfor vil jeg gerne være helt tydelig: Vi skal både have fokus på at skabe den kultur, vi gerne vil have. Men vi skal også sætte foden ned og handle, når nogen ikke overholder de spilleregler, vi sammen har opstillet i DR. Vi kan kun ændre kulturen, hvis vi som ledelse meget tydeligt siger, hvad vi vil have og samtidigt handler, hvis der foregår noget, som vi ikke vil acceptere, siger DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn og fortsætter:

- Set i lyset af den opmærksomhed, der har været på arbejdspladskultur i den seneste tid - både i og uden for DR - er der ingen chef i DR der kan være i tvivl om, hvad god adfærd er i DR. At det alligevel sker, bekræfter mig i, at vi skal fastholde vores fokus på at ændre kulturen i alle dele af DR, og at vi skal handle, hvis nogen overtræder spillereglerne. Jeg er oprigtig ked af, at der er nogen, der har måttet opleve en grænseoverskridende adfærd, siger hun.

Maria Rørbye Rønn
Maria Rørbye Rønn

- Jeg vil selvfølgelig drøfte sagen i forlængelse af de mange initiativer, der arbejdes med. Alle medarbejdere deltager løbende i møder om kulturen i DR. Og i januar vil alle medarbejdere anonymt kunne svare på, om de har oplevet krænkende adfærd, så der får vi et dækkende og aktuelt billede af situationen, siger Maria Rørbye Rønn.

Powered by Labrador CMS