Charles følger i mors fodspor

Den nye konge har tænkt sig at gøre ligesom sin mor

Udgivet Opdateret

- Parlamentet er et levende og åndende instrument for vort demokrati, sagde kong Charles i en tale til det britiske parlament mandag.

I en kort tale i Westminster Hall i regeringskomplekset sagde den britiske monark, at han vil følge dronning Elizabeths eksempel og leve op til alle forpligtelser i forhold til den forfatningsmæssige regering.

- Som Shakespeare sagde om den tidligere dronning Elizabeth, så var hun et forbillede for alle levende prinser, sagde kong Charles med henvisning til sin afdøde mor.

- Da hun var ung, viede hun sit liv til at tjene sit land og sit folk, og hun svor at opretholde de værdifulde principper omkring vort forfatningsmæssige demokrati, lød det fra den nye konge, som modtog parlamentsmedlemmernes kondolencer efter dronningens død den 8. september.

Har navn efter dronningen 

Kong Charles talte om de historiske bygninger og Big Ben.

- Big Bens store klokke er et af de mest magtfulde symboler på vores nation over hele verden, sagde han og nævnte derpå klokketårnet, som har navn efter hans mor.

- Når jeg står foran jer her i dag, kan jeg mærke historiens vægt på alt omkring os, og det er er en påmindelse om de vitale parlamentariske traditioner, som medlemmerne af begge kamre har dedikeret sig til for at gavne os alle, sagde kongen, hvorefter de folkevalgte sang nationalsangen.

Landesorgen fortsætter

Der er erklæret landesorg i Storbritannien indtil efter afslutningen af statsbegravelsen, der finder sted mandag 19. september.

Kong Charles flyver sammen med dronning Camilla til Edinburgh som en del af "Operation Spring Tide". 

Det er kodenavnet for kongens første rejse rundt til de fire nationer - England, Skotland, Wales og Nordirland - i Det Forenede Kongerige.

Kongen skal i Edinburgh modtage Skotlands førsteminister, Nicola Sturgeon, i audiens i Holyroodhouse. Derudover skal han besøge det skotske parlament og modtage kondolencer herfra.

- Parlamentet er et levende og åndende instrument for vort demokrati, sagde kong Charles i en tale til det britiske parlaments to kamre mandag.
- Parlamentet er et levende og åndende instrument for vort demokrati, sagde kong Charles i en tale til det britiske parlaments to kamre mandag.
Powered by Labrador CMS