Cecilie Hother bryder tabu: Har kæmpet med skægvækst i mange år

I mange år greb Cecilie Hother skraberen hver morgen for at fjerne genstridig skægvækst i ansigtet. Foto: Facebook
Udgivet Opdateret

Cecilie Hother tager nu bladet fra munden og fortæller om sygdommen PCO, som blandt andet har givet hende markante mørke hår i ansigtet

I et stort interview med Alt for Damerne fortæller Cecilie Hother åbent og ærligt om sine problemer med sygdommen PCO – Polycystisk Ovarie Syndrom. Sygdommen har nemlig nogle bivirkninger, som man ikke hører om så tit – skægvækst.

PCO bliver ofte nævnt i forbindelse med kvinder, der har svært ved at blive gravide, men for Cecilie Hother – og formentlig mange andre kvinder – gav sygdommen hende markante, mørke hår i ansigtet. Hun fortæller til Alt for Damerne, at hun har brugt i omegnen af 100.000 kroner på forskellige behandler, der skulle komme skægvæksten til livs.

Til sidst droppede hun de dyre hårfjernings-cremer og voks og begyndte at bruge en helt almindelige skraber.

Stor symbolværdi i skraberen

– Der er så meget symbolværdi i den der lille skraber. Som kvinde kan du sagtens bruge den på dine ben og i armhulerne, for det har samfundet sagt, er okay, men når du skal sætte den op til dit ansigt, føles det så forkert. Jeg vendte ryggen til spejlet og stod i hjørnet på badeværelset. Jeg får næsten tårer i øjnene ved bare at sige det højt, men sådan gjorde jeg i mange år, siger Cecilie Hother til damebladet.

Hun forklarer, at det der med at stå med barberskum i ansigtet og barbere sig er noget af det mest maskuline, hun kan forestille sig.

Kampen mod hårene blev endnu værre, da Cecilie blev et kendt ansigt.

– Når du lever af dit ansigt, bliver du pludselig ekstra skrøbelig og fokuseret, fordi du har et kamera i hovedet meget af tiden. Falder lyset nu, så det ses tydeligt? Hvad nu hvis jeg ikke fik fjernet alt i morges? Hvis, hvis, hvis!

Cecilie åbner derfor klinikken CeriX sammen med specialsygeplejerske Rie Jensen, der netop skal hjælpe kvinder med PCO.

Powered by Labrador CMS