Bød prins Harry på stoffer

'Venner'-skuespilleren Courteney Cox fylder 60 år, og hun ramte alle forsider efter vild fest

Udgivet

Nogle skuespillere slipper aldrig fra den hitkarakter, der har gjort dem verdensberømte.

Det må siges at gøre sig gældende for Courteney Cox, der nok for altid bedst vil være kendt som karakteren Monica fra tv-serien "Venner".

15. juni fylder den amerikanske skuespiller 60 år.

Med sin opvækst i sydstaten Alabama levede Cox de første mange år af sit liv langt fra rampelyset.

Efter high school flyttede hun til storbyen New York for at blive model.

Verdens mest succesfulde tv-serie

Selv har Cox forklaret, at hun derefter lod tilfældighederne råde og blev ved med at arbejde hårdt. Mod forventning endte hun med at blive en del af holdet bag en af verdens mest succesfulde tv-serier.

Fra 1994 til 2004 fulgte seere i massevis den neurotiske, men elskværdige køkkenchef Monica Gellers rejse fra at være Ross' overvægtige lillesøster til ved seriens afslutning at adoptere tvillinger med sin kæreste Chandler Bing, der blev spillet af nu afdøde Matthew Perry.

Fra tyverne til trediverne

I "Venner" følger seerne vennegruppen bosiddende i New York, mens de går fra tyverne til trediverne.

Den seneste film i gyserserien "Scream", som er nummer seks i rækken, havde premiere i 2023. På billedet ses Courteney Cox på den røde løber i forbindelse med premieren i New York.

Tredive år efter seriens premiere lader Cox ikke til at være blevet træt af, at verden nok aldrig glemmer serien, der stadigvæk har en speciel plads i hendes hjerte.

At stå sammen

- "Venner" har lært mig vigtigheden af kammeratskab og af virkelig at stå sammen. De venskaber er de vigtigste i mit liv, og vi har været gennem så mange ting sammen, har hun sagt til det amerikanske medie Variety.

Siden "Venner" har Cox blandt andet spillet hovedrollen i serien "Cougar Town" samt medvirket i alle gyserfilm i serien "Scream".

Cox arbejder også bag kameraet, senest på serien "Shining Vale".

En anderledes opmærksomhed tiltrak skuespillerens sig, da hun i 2023 blev nævnt i prins Harrys bog "Spare".

Psykedeliske svampe

Her fortæller den britiske prins om, hvordan han under en spontan fest i Cox' hus fandt chokolade med psykedeliske svampe.

Til Variety har Cox udtalt, at prinsen er en "meget venlig person", men at hun i hvert fald ikke delte svampe rundt til festens gæster.

Privat var Cox i en årrække gift med David Arquette, der ligeledes er skuespiller samt far til hendes datter, Coco.

I dag danner Cox par med musikeren Johnny McDaid.

Powered by Labrador CMS