Bliv klar til festival: Her er de kendtes bedste tip

Det er festivaltid, og de danske stjerner giver her deres tip til at klare sig gennem ugerne med øl og musik.

Udgivet Opdateret

Sommeren er over os, og det betyder, at de mange festivaler traditionen tro er i fuld gang.

Men inden du slutter dig til de andre gæster med øl, musik og hygge i rigelige mængder, giver de kendte dig her deres bedste tip med på vejen.

Garvet festivalrotte

Og gode råd er der nok af fra tv-værten Mattias Hundebøll, der med sine 14 år på bagen som festivalgæst må siges at være en af de helt garvede festivalrotter.

Ifølge tv-værten selv ved han lige nøjagtig, hvordan man klarer sig igennem festivaldagene.

Man skal nemlig bare huske at tænke tyve timer frem.

– Når jeg er på Roskilde Festival, så sørger jeg altid for, at jeg hver morgen på festivalen pakker en taske med udgangspunkt i, at jeg ikke ved, hvor jeg ender henne, for Roskilde kan stikke af.

– Det handler om at overleve. Så du skal sørge for at pakke et lille survival kit (overlevelsespakke, red.), lyder det fra den rutinerede Hundebøll, som siden 2003 har været med, når Dyrskuepladsen i Roskilde har forvandlet sig til et sandt festivalland.

USO: -Tag penge nok med

En knap så rutineret festivalgæst er rapperen USO.

Men selv om rapperen ikke kan prale af 14 år med festivaler som Hundebøll, så har han i hvert fald ét godt råd i ærmet, som han selv kunne have brugt, dengang han var på festival.

– Mit råd er, at man skal have nok penge med. Jeg var engang på Midtfyns Festival, som ikke eksisterer længere. Vi kom om mandagen og havde kun 50 kroner på lommen, og festivalen blev sparket i gang om torsdagen.

– Så vi endte med at have nogle pænt hårde dage, griner USO og fortæller, at han efter dengang kun har holdt sig til at optræde på festivaler.

Bjerrehuus: -Vær varsom med hvor du falder i søvn

Også den forhenværende model Oliver Bjerrehuus taler måske af erfaring, når han råder til at være varsom med, hvor man falder i søvn henne på festivalpladserne.

– Lad være med at falde i søvn i det våde græs på Roskilde, for det er der, alle folk tisser, siger han og griner.

Peter Birch: -Lad være med at tage pænt tøj på

Helt at undgå snavs og mudder på tøjet kan dog blive svært på en festival, men her har realitystjernen Peter Birch et godt råd.

– Lad være med at tage pænt tøj på, for det bliver møgbeskidt, siger han og fortæller, at det så ellers bare handler om at drikke sig i hegnet.

Og skulle man glemme alt om gode råd og velmenende tip midt i solen, festivalvirvaret og alle øllene, så er det vigtigste bare det gode selskab, mener tøjdesigneren og modellen Amalie Wichmann.

– Jeg tror bare, at man skal tage af sted med en god gruppe venner, som man altid har det sjovt med, så tror jeg ikke, at det kan gå så galt, siger hun.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS