Birthe Kjærs triumf: Sejrede på ny og ukendt scene

Selv om hun har optrådt i mange år, er der stadig nye mål, der skal nås for sangerinden, der i år fylder 70.

Birthe Kjær har haft en forrygende uge. Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Hun har optrådt, siden hun var 12 år gammel, men torsdag kunne Birthe Kjær indtage en scene, hun aldrig før har stået på.

Her spillede sangerinden og hendes ni mand store orkester nemlig på Smukfest i Skanderborg for allerførste gang.

– Der er noget prestige i at få lov at spille på Smukfest, og især når man ikke har spillet her før. Og til sommer skal jeg spille 20 koncerter rundt om i landets musikhuse, så det er også en drøm, der går i opfyldelse, siger Birthe Kjær.

Hyldet sammen med Mø

På festivalen blev hun torsdag hyldet for sin lange karriere, da hun sammen med sangerinden Mø modtog Polka Verner Legatet, der hvert år uddeles til personligheder, som har gjort et ekstra indtryk.

– Det er et fantastisk skulderklap at få sådan en pris i min høje alder og med min genre, siger Birthe Kjær.

I motivationen for prisen lød det, at hun gennem sin karriere har arbejdet hårdt. Men for sangerinden selv har det aldrig føltes sådan.

– Jeg vil ikke kalde det hårdt, men jeg har altid arbejdet meget, fordi jeg gerne ville dygtiggøre mig. Og sådan har jeg det stadig, jeg går meget i detaljer og skal blive bedre og bedre, siger Birthe Kjær.

– Jeg har også været heldig, at jeg har fået en masse udfordringer undervejs med blandt andet teater og revy, og det har gjort mig bedre.

Har udviklet sig meget

Hun kalder sin karriere for én lang uddannelse”.

– Nu står jeg på en festival, og så synger jeg de gamle sange, for de er blevet kult igen og det udnytter jeg til at skabe en fest, men jeg har jo både lavet en countryplade og en bigband-plade, så jeg har også udviklet mig, siger hun.

I år kan sangerinden fejre, at det er 50 år siden, hun udkom med sit første album.

– Det har bare kørt derud af. Det havde jeg jo slet ikke regnet med, men hvem regner også med, at de kan få lov til at blive ved med at lave plader i 50 år? Det er da utroligt flot, siger hun.

Powered by Labrador CMS