Bagedyst-dommer: Ny sæson bliver dramatisk

Lørdag den 24. september vender et af DR's mest populære programmer "Den store bagedyst" tilbage, som i år byder på flere hemmelige udfordringer for deltagerne

Udgivet Opdateret

Seerne er efterhånden blevet vant til at se amatørbagere forsøge at lave den helt perfekte, blanke glaze, det flotte kagesnit og jonglere rundt med diverse mousser i "Den store bagedyst".

I år er ingen undtagelse, når DR blænder op for den 11. sæson af det ultrapopulære program 24. september, hvor de ti deltagere går efter at vinde det eftertragtede bagetrofæ.

Igen i år det tv-vært Timm Vladimir, der skal sige de berømte ord: "Klar, parat, bag!".

Ti amatørbagere kaster sig endnu en gang ud i kampen om at blive vinderen af 'Den store bagedyst', når 11. sæson har premiere 24. september. (PR-foto).
Ti amatørbagere kaster sig endnu en gang ud i kampen om at blive vinderen af "Den store bagedyst", når 11. sæson har premiere 24. september. (PR-foto).

Desuden udgør dessertkokken Markus Grigo endnu en gang den ene halvdel af dommerduoen sammen med konditoren Katrine Foged Thomsen.

- I kan forvente en meget dramatisk sæson med overraskende smage og designs. Fantastiske, men også triste kreationer, fortæller Markus Grigo.

Det er sjette sæson i træk, at de to dommere skal vurdere deltagernes kreationer.

På tværs af generationer

- Jeg elsker mit job som dommer. Ikke mindst fordi jeg laver det sammen med mine to bedste venner, Katrine og Timm, fortæller Markus Grigo.

- Jeg bliver presset til at udfordre og forny mig selv hele tiden. Og så får jeg lov til at sætte mit særpræg på et af Danmarks mest sete programmer.

I den kommende sæson går feltet på tværs af generationer og spænder fra den 16-årige gymnasieelev Manja fra Esbjerg til den 48-årige lærer og viceskoleforstander Susanne fra Jerslev.

Susanne har været en del af verdenseliten inden for pistolskydning og har tre gange deltaget i OL, ligesom hun er fire gange europamester.

Hemmelige udfordringer

- Der er specielt en deltager, som udfordrer os utrolig meget på både smag og udseende, fortæller Markus Grigo.

I år kan seerne desuden se frem til, at deltagerne kaster sig ud i flere af de hemmelige udfordringer. 

Her har de ikke haft mulighed for at forberede sig på forhånd, som det for eksempel er tilfældet, når de skal lave deres mesterværk.

DR har tidligere oplyst, at niveauet er blevet højere og højere gennem årene, og det er altså grunden til, at der i år er flere af de hemmelige udfordringer end hidtil.

I det berømte telt skal der skal blandt andet kreeres alt fra blomsterroulader til traditionelt bagværk som rugbrød.

Powered by Labrador CMS