Årets modigste kvinde

Maud Angelica Behn , datter af norske prinsesse Märtha Louise, er Norges modigste kvinde.

Maud Angelica Behn holder talen ved sin fars kirke i Oslo Domkirke den 3. januar. Klik videre i galleriet for flere billeder. Foto: Scanpix/NTB/Hakon Mosvold Larsen via REUTERS
Maud Angelica Behn holder talen ved sin fars kirke i Oslo Domkirke den 3. januar. Klik videre i galleriet for flere billeder. Foto: Scanpix/NTB/Hakon Mosvold Larsen via REUTERS
Udgivet Opdateret

I dag 17-årige Maud Angelica Behn, prinsesse Märtha Louise og afdøde Ari Behns ældste datter, rørte hele verden, da hun ved sin fars begravelse den 3. januar 2020 holdt  en aldeles tankevækkende tale, stående ved kisten i Oslo Domkirke.

Ari Behn havde på tragisk vis taget sit eget liv den 25. december og i sin tale henvendte hun sig blandt andet direkte til folk med psykiske udfordringer og om vigtigheden af at forebygge selvmord.

Artiklen fortsætter under videoen

Nu har Tara, Norges største kvindemagasin, hædret hende for sit mod og den stærke tale, som trak overskrifter kloden over. Tara har tildelt hende prisen: ‘Norges modigste kvinde 2020’ ved en højtidelighed, der fandt sted lørdag den 24. oktober i Vestlia Resort i byen Geilo. Blandt andet med prinsvinderens mor, prinsesse Märtha Louise og hendes kæreste Durek Verret på tilhørerpladserne. Det skriver blandt andet VG og Dagbladet.

Prinsessen var da også hurtig til efter følgende at hylde sin datter på Instagram med et videoopslag af vindertalen.

“Mins smukke, modige Maud fik prisen som Modigste kvinde 2020 af Tara Magasin. Her er, hvad hun selv siger om prisen. Jeg var med som støtte… ikke fordi hun havde behov for det,” skriver Märtha Louise i opslaget.

“Det betyder virkelig, virkelig meget for mig. Det føles som om jeg fik noget værdifuldt ud af alt det forfærdelige, der skete og jeg er bare virkelig glad for, at jeg klarer det. Det betyder virkelig meget,” lyder det blandt andet fra prisvinderen i sin takketale.

I et andet Instagram-opslag fra prinsesse Märtha Louise lægger hun ikke skjul på, hun er utrolig stolt af sin datter og hendes omsorg for andre.

“Jeg er så stolt af dig, min ven. Hvordan du altid tænker på andre, selv i dit mørkeste øjeblik. Hvordan du altid løfter alle omkring dig, ser dem, der har brug for lidt ekstra opmærksomhed og bruger dine oplevelser i mørket til at gøre andre stærkere. Ja, du har reddet liv med din tale,” skriver den stolte mor.

“Med TV-kameraer og hele Norges opmærksomhed rettet mod sig i et af sine mest smertefulde øjeblikke valgte den daværende 16-årige i sin selvskrevne tale at tage fat på vigtigheden af ​​at forhindre selvmord. Hun talte direkte til dem, der også kæmper med psykisk sygdom, lige fra hjertet af en efterladt slægtning. Hun valgte at sætte ord på smerten, men også at formidle håb. At der er hjælp. At det ikke behøver at komme så langt som med faderen. For den vigtige tale og åbenhed er Maud Angelica blevet rost i fællesskab,” skrev juryen om nomineringen af Maud Angelica Behn tidligere i oktober.

Det var tiende år i træk, Tara uddelte prisen til Norges modigste kvinde.

Powered by Labrador CMS