Anholdt sammen med Jane Fonda

De to skuespillere kom på kant med loven

Udgivet Opdateret

Ted Danson slog sit navn fast i Hollywood, da han fra 1982 og 11 år frem spillede rollen som den kvindeglade bartender Sam Malone i den populære tv-serie 'Sams bar'.

En rolle, som indbragte ham flere tv-priser og medfølgende berømmelse.

Den 29. december fylder den amerikanske skuespiller 75 år.

Håret står næsten lige så skarpt, som det gjorde i hans unge dage, omend det er blevet hvidt, og det brede, kække smil finder han stadig ofte frem i de roller, som han spiller.

Bartender, efterforsker og læge

Opgaverne er særligt i serieuniverset, hvor han generelt har gjort sig mest i løbet af sin karriere.

Rollen i 'Sams bar' førte til filmroller - for eksempel som Jack Holden i filmene 'Tre mand og en baby' fra 1987 og 'Tre mand og en lille dame' fra 1990, som han indspillede sideløbende med 'Sams bar'.

Men det er altså i serier, at han har gjort sig mest bemærket.

Både i den mere alvorlige kategori som efterforsker i 'CSI: Crime Scene Investigation' og i den lettere genre som lægen John Becker i komedieserien 'Becker', der løb over skærmen i slutningen af 1990'erne og begyndelsen af 2000'erne.

I en af sine mere nylige roller excellerer han som dæmonen Michael i den anmelderroste komedieserie 'The Good Place' fra 2016.

Deltog i klimaprotest 

Ved siden af skuespilleriet har Danson i mange år været en forkæmper for miljøet, hvor særligt verdenshavene har fået hans opmærksomhed.

For ti års tid siden udgav han en bog om, hvad vi kan gøre for at redde verdenshavene.

Og i 2019 blev han endda anholdt sammen med skuespilleren Jane Fonda, da de deltog i en klimaprotest ved USA's Kongres.

Privat er Ted Danson gift med skuespilleren Mary Steenburgen. De har været gift i over 25 år. Han har to børn fra et tidligere ægteskab.

Skuespilleren Ted Danson, som kan fejre 75-års fødselsdag den 29. december, har vundet flere priser for sin rolle i 'Sams bar'.
Skuespilleren Ted Danson, som kan fejre 75-års fødselsdag den 29. december, har vundet flere priser for sin rolle i 'Sams bar'.
Powered by Labrador CMS