Amerikanske Billeder påvirkede Christopher

Christopher Læssø husker bogen "Amerikanske billeder" fra sin barndom. Den viste popkulturen bag facaden.

Christopher Læssø er en glad læser. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

For tv-værten og skuespilleren Christopher Læssø er tiden med en bog i skødet helt uvurderlig og især, hvis der er en historisk person fra Anden Verdenskrig på omslaget, eller den er fortalt i et sprog, der giver stof til eftertanke.

“Hvad læser du lige nu?”

– Jeg prøver at æde mig igennem Marcel Prousts “På sporet af den tabte tid”, som er én lang associationsrække. Det er et smukt sprog, men den er rimelig svær at finde hoved og hale i.

“Hvilken bog er den bedste, du har læst?”

– Jeg er virkelig glad for “Alkymisten” af Paulo Coelho. Der er noget meget eventyrligt og samtidig filosofisk i den. Den er virkelig god. Jeg læser også mange historiske biografier, specielt om Anden Verdenskrig.

“Er der en særlig bog, du husker fra din barndom?”

– “Amerikanske billeder” af Jacob Holdt, som jo egentlig mest er en billedbog med små tekster. Jeg husker, at billederne var enormt stærke, for de gav et indblik i den krakelerede facade af den amerikanske popkultur, som har præget og stadig præger mit liv ekstremt meget – både i hiphop, film og litteratur.

– USA er en kapitalistmagt, og Los Angeles kværner mennesker og skider sjæle ud i den anden ende. Hollywood er et drømmepalads, men det er også et sted, der smadrer folk.

– Jeg husker også Robin Hood – den gamle, ikke Disney-versionen. Grundlæggende handler Robin Hood jo om at tage fra de ressourcestærke og give til de svage, og hele min familie er gamle kommunister, så det er det, jeg er flasket op med.

“Hvad giver det dig at læse?”

– Det giver mig et sprog. Mit sprog er blevet rigere af at læse. Og så giver det mig en god mulighed for at koble af fra det, jeg er i gang med.

Hvis du kun måtte læse tre bøger i dit liv, hvilke ville du så læse?

– Koranen, Bibelen og Toraen. Jeg mangler to af dem. Sådan som vores globale samfund ser ud lige nu, er det sindssygt at tænke på, hvad det er for et mindset, der præger dem, der er helt ude i ekstremerne. Men hvis man forstår det mindset, hvor de tolker alting 1:1, så kan man måske bedre forstå, siger han.

Christopher Læssø er lige nu aktuel i “De frivillige”, som kan ses i biografen.

Powered by Labrador CMS