Afslører scene fra ny film: Se Rasmus Bjerg som John Mogensen

Skuespilleren Rasmus Bjerg spiller den elskede danske musiker i Ole Bornedals nye spillefilm "Så længe jeg lever". John Mogensen rejste sig fra en barstol den 10. april 1977, blev sendt hjem, og døde få timer senere.

John Mogensen rejste sig fra en barstol, blev sendt hjem, og døde få timer senere. Han døde som 48-årig i 1977. Arkivfoto: Scanpix
John Mogensen rejste sig fra en barstol, blev sendt hjem, og døde få timer senere. Han døde som 48-årig i 1977. Arkivfoto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Sidste år var det 40 år siden, at John Mogensen rejste sig fra en barstol, efter at være faldet omkuld.

Han blev kørt hjem i privaten, hvor hustruen parkerede ham i en stol – og så er historien sådan set ikke ret meget længere.

For den elskede danske musiker døde den nat, den 10. april 1977. John Mogensen blev bare 48 år gammel.

Nu er en ny film på vej til det store lærred – en film, som Ole Bornedal står bag.

To minutters filmklip frigivet

Spillefilmen “Så længe jeg lever” har premiere den 8. marts, og med den er det faktisk første gang, skuespilleren Rasmus Bjerg indtager en hovedrolle i et drama.

Filmen handler om den danske sanger John Mogensen, der væltede landet med hits som “To mennesker på en strand” og “Fut i fejemøget”.

Selv om der fortsat er en måned til premieren, så har Miso Film og Nordisk Film, der står bag dramaet, frigivet en knap to minutter lang scene fra filmen, der er instrueret af Ole Bornedal.

Hjorting spillede det forkerte nummer

– I den offentliggjorte scene oplever vi præcis det øjeblik i danmarkshistorien, hvor John Mogensen ryster Dansktoppen og bliver en af nationens mest elskede sangere, lyder det i pressemeddelelsen.

I klippet er der gået en del år, siden John Mogensen havde succes med Four Jacks, og på det pågældende tidspunkt er han gået i glemmebogen.

Men da Jørn Hjorting ved en fejl kommer til at spille bagsiden af hans nye single, “Der er noget galt i Danmark”, går det amok, og livet bliver aldrig det samme igen for John og hans familie.

Kendte skuespillere på rollelisten

Ud over Rasmus Bjerg tæller rollelisten også Helle Fagralid, Caspar Phillipson og Flemming Enevold.

Se scenen her (teksten fortsætter under klippet):

John Mogensen levede – som det helt sikkert også kommer til at fremgå af filmen – et hårdt liv, og gik sjældent tørstig i seng.

Men han opnåede også en enorm popularitet, som på den tid kun blev overgået af Gasolin’ og Kim Larsen.

Den folkekære sanger har også numre som “Sidder på et Værtshus”, “Nina, Kære Nina”, “Karl Herman og jeg” og “Erik Oluf Andersen” på sit fyldige cv.

Powered by Labrador CMS