Afslørende Diana-interview kommer på Netflix

Dokumentaren 'Diana, The Interview that Shook the World' sætter fokus på interviewet, hvor Diana taler om sit ægteskab

Diana interviewet, der blev sendt den 20. november 1995 fik enorm opmærksomhed. Hele 23 millioner briter så med. Klik videre for flere billeder. Foto: Scanpix/REUTERS/John Schults/Files
Diana interviewet, der blev sendt den 20. november 1995 fik enorm opmærksomhed. Hele 23 millioner briter så med. Klik videre for flere billeder. Foto: Scanpix/REUTERS/John Schults/Files
Udgivet Opdateret

ITV dokumentarfilmen ‘Diana, The Interview that Shook the World’ fra 2020 bliver nu også sendt på streaming tjenesten Netflix. Helt præcis den 11. april.

Det skriver Royal Central.

Det er en film, der sætter fokus på BBC journalisten Martin Bashirs berømte interview med prinsesse Diana, hvor hun taler om sit ægteskab med prins Charles og hans affære med Camilla Parker Bowles.

“Vi var tre i dette ægteskab, så der var lidt overfyldt,” siger Diana blandt andet i interviewet.

Falske bankdokumenter

I filmen bliver der kigget på, hvordan interviewet bliver ‘orkestreret’ og ikke mindst på hvordan Martin Bashir, der var en forholdsvis ukendt BBC journalist, formåede at vinde Dianas tillid og få interviewet i stand.

Blandt andet ved hjælp af en række bank dokumenter, der senere skulle vise sig at være falske. Og efter de var blevet introduceret for hinanden af Diana bror, Charles Spencer.

23 millioner så med

Interviewet blev sendt den 20. november 1995 og opnåede et enormt seertal.

Omtrent 23 millioner mennesker så her Diana talt om spiseforstyrrelser, depression, sit ægteskab og livet i rampelyset.

Undervejs indrømmede hun desuden, at hun havde været prins Charles utro via en affære med den britiske officer James Hewitt.

Ingen indflydelse

I 1996 foretog BBC en intern undersøgelse af Martin Bashirs vej til interviewet og de påståede, falske dokumenter.

”BBC har kunnet slå fast, at dokumenterne ikke har haft nogen indflydelse, hverken direkte eller indirekte, på interviewet med prinsessen af Wales,” lød det efterfølgende i konklusionen på undersøgelsen.

Ny uafhængig undersøgelse

I 2020, efter ‘Diana, The Interview that Shook the World’ var blevet vist første gang, slog BBC’s generaldirktør, Tim Davie, dog fast, at man nu ønsker at komme til bunds i sagen. Uden dog at undskylde for det, der måtte være sket.

“BBC tager det meget alvorligt, og vi ønsker at nå frem til sandheden. Vi er i gang med at iværksætte enuafhængig undersøgelse. Hos BBC skal vi holde os indenfor de gyldne standarder for journalistik,” sagde han.

Martin Bashir har siden slutningen af 2020 været på orlov på grund af komplikationer fra corona-smitte samt efter at have gennemgået et hjerteoperation. Han har således ikke kommenteret offentligt på sagen.

Powered by Labrador CMS