Afløser fundet

Det danske rockband Kashmir melder sig klar til at overtage scenen, efter at amerikanske rockmastodonter har aflyst

Det blev til en otte år lang pause, før Kashmir igen vendte tilbage til scenerne i år. Her ses bandet under deres koncert på Northside i juni. (Arkivfoto).
Det blev til en otte år lang pause, før Kashmir igen vendte tilbage til scenerne i år. Her ses bandet under deres koncert på Northside i juni. (Arkivfoto).
Udgivet Opdateret

Da Limp Bizkit for nogle dage siden udsatte hele deres europæiske turné på grund af sygdom hos forsanger Fred Durst, betød det også, at Smukfest i Skanderborg pludselig mistede et hovednavn.

Men nu kan festivalen altså melde, at der er blevet fundet en erstatning. Og det bliver det danske band Kashmir, der overtager pladsen på scenen.

- Det bliver helt særligt og ifølge bandet "det sidste Kashmirshow", skriver Smukfest på sin Instagram.

Selvvalgt pause

For otte år siden gik Rocket Brothers-hitmagerne i en selvvalgt dvale, der skulle gøre plads til nye musikalske og kunstneriske soloprojekter. 

Men nu er de altså vågnet op til dåd igen.

- Hvis Kashmir nogensinde skulle vende tilbage, skulle tiden være til det, og det er den nu. De seneste år har vi oplevet en rørende efterspørgsel fra vores fans, og det har skubbet til vores egen lyst i en sådan grad, at vi nu er klar til at gå på scenen som Kashmir igen, fortæller forsanger Kasper Eistrup i pressemeddelelsen.

- Da vi valgte at holde pause på ubestemt tid, gjorde vi det uden at markere beslutningen og vi skylder både os selv, og i særdeleshed vores publikum at fejre vores fællesskab og det vi har opbygget sammen, lyder det videre fra Kasper Eistrup.

Klar i '20

Kashmir var egentlig klar til at returnere til scenerne i 2020. 

Men deres planlagte arenakoncerter blev udskudt på grund af pandemien. Og derfor var der gået otte år, før de vendte retur i maj 2022.

I juni spillede de på Northside i Aarhus.

"Vi var mange til aftenens Kashmir-koncert. Efter tre dage på Northside vil jeg faktisk skyde på, at det var årets hidtil mest besøgte koncert. Det blev aldrig ekstatisk eller på nogen måder 'vildt'. Det var mere hyggeligt og nærværende - og på samme tid også lidt sørgeligt undervejs at konstatere, at man ikke laver bands som Kashmir længere", skrev B.T. efter koncerten og gav bandet fire af seks stjerner.

Nu er de altså også klar til at indtage Smukfest, hvor de spiller på Stjernescenen onsdag den 3. august klokken 23.45.

Powered by Labrador CMS