Abe på afveje slukker strømmen

En abe var årsagen til at landet var uden strøm i et kvarter.

Udgivet Opdateret

Kenya blev efterladt uden strøm i 15 minutter, da en abe fik forvildet sig ind på landets største elværk og faldt ned på en generator.

Det betød blandt andet, at hele landets internetforbindelse røg offline i et kvarter. Det viser ny rapport fra it-virksomheden Akamai, som netop er blevet offentliggjort.

It-virksomheden Akamai distribuerer mellem 15 og 30 pct. af den globale webtrafik, og har netop udgivet en rapport, der afdækker de nyeste tendenser på internettet.

Største forstyrrelse: Abe på afveje

I rapporten fremgår det, at en af de største forstyrrelser på internettet i det forgangne kvartal var forsaget af en abe på afveje.

Begivenheden fandt sted i sommer på Kenyas største elværk Gitaru Power Station.

Faldt ned på en generator

En Vervet-abe havde forvildet sig ind på elværket, hvor den faldt ned på en generator. Dette udløste en kavalkade af kortslutninger af elværkets generatorer, som leverer strøm til hele nationen, der oplevede total blackout i 15 minutter.

Rundt regnet stod 4,7 millioner kenyanske hustande og virksomheder uden strøm i 15 minutter, mens det tog mere en fire timer før hele landets strømforsyning var genoprettet.

Powered by Labrador CMS