ABBA-stjerne: Jeg er alkoholiker

Björn Ulvaeus fortæller, han er alkoholiker men også, at han har været ædru de sidste 12-13 år.

I et interview i anledning af sin 75 års fødselsdag den 25. april fortalte Björn Ulvaeus, at han i dag er en ædru alkoholiker. Foto: Scanpix/REUTERS/Dylan Martinez
I et interview i anledning af sin 75 års fødselsdag den 25. april fortalte Björn Ulvaeus, at han i dag er en ædru alkoholiker. Foto: Scanpix/REUTERS/Dylan Martinez
Udgivet Opdateret

Op gennem 1970′ erne og 1980′ erne indtog den svenske supergruppe Abba alverden hitlister og gjorde sig selv ikonisk med megahits som ‘Waterloo’, ‘Chiquitita’, Dancing Queen’ og mange flere.

Artiklen fortsætter under videoen

Det er efterhånden mange år siden, men det til trods står gruppen, der bestod af Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad, Benny Andersson og Björn Ulvaeus, fortsat printet i manges hjerter.

De fire medlemmer er efterhånden kommet op i årene. For eksempel kunne det ældste medlem, Björn Ulvaeus, den 25. april fejre sin 75 års fødselsdag.

I den anledning gav han et hudløst ærligt interview til den svenske avis Dagens Nyheter. Det skriver Dagbladet.

Her fortæller fødselaren blandt andet meget åbent om sin kærlighed til Agnetha Fältskog, som han var gift med i otte år. Han nævner også, de fire bandmedlemmer fortsat mødes, og at de har et helt specielt bånd til hinanden.

Björn Ulvaeus kommer også med en udmelding, som sikkert vil overaske mange. I en årrække kæmpede han med alkoholproblemer.

-Det er 12 – 13 år siden jeg stoppede med at drikke. Det påvirkede mit liv for meget. Ja, jeg var alkoholiker og er nu en ædru alkoholiker,” siger han.

At han havde held til at stoppe beskriver han som den bedste beslutning i sit liv og siden har han ikke drukket en dråbe alkohol.

“Jeg ville ønske, jeg havde gjort det før. Det er en branche, hvor så mange kunstnere og musikere har problemer med det. Men det er muligt at stoppe, og der er mange, der har gjort det,” siger han blandt andet i interviewet.

Björn Ulvaeus og Agnetha Fältskog blev gift i 1971, men lykken brast i 1979. På det tidspunkt havde de fået børnene Linda og Christian.

I dag er han gift med Lena Kallersjo, som han har børnene Emma Eleonora og Anna Linnea med.

Powered by Labrador CMS