70 år i dag

Journalist og politisk analytiker Peter Lautrup-Larsen gik på pension sidste år, men følger stadig ivrigt med i dansk politik. Den 18. december fylder han 70

Udgivet

I DENNE ARTIKEL KAN DU LÆSE OM:

  • Peter Lautrup-Larsen er en kendt dansk journalist, der har arbejdet på Christiansborg i næsten fire årtier.
  • Selvom han gik på pension sidste år, holder han stadig øje med dansk politik og skriver analyser for Faglige Seniorer og Ræson.
  • Lautrup-Larsen er bedst kendt som TV 2-reporter, men han er faktisk uddannet i historie og samfundsfag fra Københavns Universitet.
  • Udover sin interesse for politik, bruger Lautrup-Larsen også sin tid på at spille skak og følge Lyngby Boldklubs hjemmekampe.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Man kan tage Peter Lautrup-Larsen ud af Slotsholmen, men man kan ikke tage Slotsholmen ud af Peter Lautrup-Larsen.

En lidt slidt kliché, men ikke desto mindre en, der passer på journalisten, der i sammenlagt tæt på fire årtier havde arbejdsplads på Christiansborg i diverse stillinger.

Nok gik Peter Lautrup-Larsen sidste år på pension, men følger man lidt med på hans sociale medier, efterlader han ingen tvivl om, at han stadig har et øje på dansk politik.

Den garvede tidligere TV 2-reporter, der 18. december kan fejre sin 70-års-fødselsdag, skriver da også stadig, blandt andet for Faglige Seniorer og Ræson, hvor han analyserer de politiske beslutninger på Christiansborg, ligesom han holder foredrag om dansk politik.

Med mikrofonen i hånden

Det er som fjernsynsreporter, at danskerne kender Peter Lautrup-Larsen bedst.

Med en mikrofon i hånden og et par kritiske spørgsmål til den minister eller ordfører, der måtte stå foran ham.

Men Peter Lautrup-Larsen er faktisk ikke uddannet journalist.

Som ung læste han historie og samfundsfag på Københavns Universitet.

Han havde før det været studentermedhjælper på Christiansborg, hvor interessen for det politiske liv blev vakt. Han blev grebet af det, som han selv siger.

Pressechef for De Radikale

I 1986 blev Peter Lautrup-Larsen pressechef for De Radikale.

Senere kom der gang i journalistkarrieren, da Lautrup-Larsen blev politisk redaktør for det, der hed De 3 Stiftstidender/JydskeVestkysten.

Og fra 2000 var han hos TV 2, indtil han valgte at sige stop sidste år.

- Jeg har været med hele vejen igennem, at TV 2 politisk set har vokset sig stor fra være en lille politisk redaktion til TV 2 News og til TV2.dk, en kæmpe udvikling.

- Men jeg har stort set lavet det samme: analyser og indslag på tv, siger Lautrup-Larsen.

Spiller også skak

Man kan få det indtryk, at Peter Lautrup-Larsen bruger al sin vågne tid på at følge med i politik. Det er dog ikke helt rigtigt.

Tiden går også med skak, selv om han med egne ord ikke er nogen Magnus Carlsen. Og ellers er han fast inventar til Lyngby Boldklubs hjemmekampe.

Powered by Labrador CMS