60 år i dag

Brad Pitt bliver beskrevet som "en af de sidste tilbageværende filmstjerner til det store lærred". 18. december fylder den populære Hollywood-stjerne 60 år

Udgivet

I DENNE ARTIKEL KAN DU LÆSE OM:

  • Brad Pitt var limousinechauffør for strippere, flyttede køleskabe og var klædt ud som en kæmpe kylling, før han blev en kendt skuespiller.
  • Pitt droppede ud af universitetet, kort før han var færdig med journalistuddannelsen, for at flytte til Californien og begynde sin skuespillerkarriere.
  • Brad Pitt har haft bemærkelsesværdige roller i film som 'Seven', '12 Monkeys', 'Fight Club', '12 Years a Slave' og 'The Big Short'. Han vandt en Oscar for Bedste Mandlige Birolle i 2020 for sin rolle i 'Once Upon a Time … in Hollywood'.
  • Pitt har været gift med Jennifer Aniston og Angelina Jolie, med hvem han har seks børn. I dag er han i et forhold med Ines de Ramon, der arbejder i smykkebranchen.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

I dag tjener han millioner af dollar og har status som en af verdens største skuespillere.

Men før han kom dertil, måtte han igennem lidt af hvert for at tjene til dagen og vejen.

Den amerikanske skuespiller Brad Pitt var limousinechauffør for strippere, flyttede køleskabe og var klædt ud som en kæmpe kylling i et job ved en fastfoodkæde, før han slog igennem i Hollywood.

Mandag 18. december fylder Brad Pitt, som i dag er en af Hollywoods største stjerner, 60 år.

Droppede universitetet

Han droppede ud af universitetet, kort før han var færdig med journalistuddannelsen, for at flytte til Californien, hjemstedet for Hollywood.

Her begyndte han i det små medmindre roller i sæbeoperaer og tv-serier, før han i 1990'erne fik en række andre filmroller, hvor han viste, at han mestrer mange facetter af skuespillet.

Blandt de mest bemærkelsesværdige kan "Seven" og "12 Monkeys", begge fra 1995, nævnes.

I "Seven", som af mange betragtes som en af de bedste krimithrillere nogensinde, spiller Pitt en af to detektiver, som jager en seriemorder.

Nomineret til Oscar

I science fiction-filmen "12 Monkeys" spiller han den sindsforvirrede Jeffrey Goines så overbevisende, at han blev nomineret til en Oscar for præstationen.

Oscarstatuetten fik han ikke med hjem.

Det gjorde han heller ikke de næste par gange, hvor han var nomineret for sine præstationer i filmene "Benjamins Buttons forunderlige liv" og "Moneyball".

Før de film spillede han i øvrigt en af hovedrollerne i den meget roste kultfilm "Fight Club" fra 1999.

Han måtte også nøjes med nomineringer for de anmelderroste film "12 Years a Slave" og "The Big Short", som han var medproducer af.

Lykkedes i 2020

Men i 2020 lykkedes det endelig, da han vandt prisen for Bedste Mandlige Birolle for sin rolle i Quentin Tarantino-filmen "Once Upon a Time … in Hollywood".

Brad Pitt arbejdede også sammen med Tarantino i filmen "Inglourious Basterds" fra 2009, og der var god grund til, at Tarantino ville have Pitt med i endnu en film.

- Han har et fantastisk talent for virkelig at forstå en scene. Han har en intuitiv forståelse. Han er en af de sidste tilbageværende filmstjerner til det store lærred, har stjerneinstruktøren sagt om Pitt.

Producerer og spiller

Sit talent udfolder Pitt stadig.

Han både producerer film, som han ser stort potentiale i, og udvælges igen og igen til markante roller i store Hollywood-film.

Han har igennem årene også været et populært mål for paparazziene i Hollywood.

Han har været gift med først "Venner"-stjernen Jennifer Aniston og siden filmstjernen Angelina Jolie.

Sidstnævnte har han seks børn med, hvoraf tre er adoptivbørn.

I dag danner han par med Ines de Ramon, der arbejder i smykkebranchen.Powered by Labrador CMS