60 år i dag

Gentofte-borgmester Michael Fenger har en atypisk baggrund som politiker, for han har været en af landets bedste håndboldspillere. Han fylder 60 den 8. august

Udgivet Opdateret

Året er 1984. En ung Michael Fenger løber med håndbolden i hånden klædt i en rødhvid trøje.

Det er sommer-OL i Los Angeles, og Fenger hjælper Danmark til en fjerdeplads.

Knap 40 år senere har Michael Fenger en noget anden karriere, omend den stadig kræver en god portion snilde og strategi. Håndboldlegenden er nemlig blevet borgmester i Gentofte Kommune.

Michael Fenger fylder 60 år den 8. august

De gyldne borgmesterkæder kunne han iklæde sig, da Hans Toft gik af i starten af maj 2021.

Ved kommunalvalget samme år fik Michael Fenger knap 9000 personlige stemmer og kunne fortsætte på posten.

Løfter tung arv

Fenger, der ligesom Hans Toft tilhører Det Konservative Folkeparti, løfter en tung arv.

Hans Toft var ubestridt bykonge og abdicerede efter at have tronet på borgmesterposten i 28 år.

Det var en speciel situation, erkender Michael Fenger. Men han har været glad for at overtage et solidt fundament i kommunen.

- Det er klart, at der var et stort pres i forhold til valgkampen. Det var lidt for spændende, for man vidste jo ikke, hvordan det ville gå efter at have haft en meget anerkendt og værdsat borgmester.

- Jeg har prøvet at sætte mit præg på Gentofte Kommune. Alt i alt synes jeg, det er gået udmærket, og vi har haft et godt samarbejde i kommunen på tværs af partierne, siger Michael Fenger.

Borgmester i Gentofte Kommune Michael Fenger har scoret bunkevis af mål for det danske håndboldlandshold. Sidste år blev han borgmester i Gentofte Kommune. (Arkivfoto).
Borgmester i Gentofte Kommune Michael Fenger har scoret bunkevis af mål for det danske håndboldlandshold. Sidste år blev han borgmester i Gentofte Kommune. (Arkivfoto).

Lang karriere i det private

Bag sig har borgmesteren en længere karriere i det private, som han gik ind i efter håndboldkarrieren, ligesom han har siddet i kommunalbestyrelsen i Gentofte Kommune siden 2009.

I både den private og den politiske verden har han brugt erfaringerne fra sporten, fortæller han.

- Jeg har dyrket holdidræt, og der finder man jo ud af, at det er teamet, der vinder, og ikke individet. Det tror jeg, jeg har taget med mig.

- Elitesport er hårdt arbejde, intet kommer af sig selv, og man er nødt til at yde en ordentlig og vedvarende indsats for at skabe resultater, siger han.

Michael Fenger er gift og far til tre voksne sønner.

Fødselsdagen skal bruges på borgmesterkontoret i Gentofte og dernæst med den nærmeste familie.

Powered by Labrador CMS