50.000 indleder mindekoncert med et minuts stilhed

Verdensstjerner som Coldplay, Justin Bieber og Katy Perry optræder sammen med Ariana Grande i Manchester.

Udgivet Opdateret

En mindekoncert til ære for ofrene efter et bombeangreb i Manchester er blevet indledt med et minuts stilhed.

Koncerten med navnet “One Love Manchester” finder sted i Old Trafford Cricket Ground, der ligger cirka seks kilometer sydvest for Manchesters centrum.

Den første kunstner på scenen, Marcus Mumford, afsluttede stilheden med ordene “lad os ikke være bange”, inden han spillede den første sang for publikum.

Angrebet ramte Manchester Arena mandag 22. maj, hvor den amerikanske sangstjerne Ariana Grande netop havde afsluttet en koncert.

116 blev såret i bombeattentatet, hvor også gerningsmanden blev dræbt.

Verdensstjerner som Coldplay, Justin Bieber og Katy Perry er fløjet til byen for sammen med Ariana Grande at gennemføre mindekoncerten.

Stor jubel fra publikum

Efter knap en times koncert kom Ariana Grande på scenen til stor jubel fra publikum. Inden da havde arrangørerne holdt en kort tale fra scenekanten.

– Manchester, jeres mod er vores håb, lød det blandt andet.

Klædt i en hvid sweater med teksten “One Love Manchester” spillede Grande sangen “Be Alright” som det første nummer foran de flere end 50.000 tilskuere, der kan være i Old Trafford Cricket Ground.

Efter endnu et nummer forlod hun scenen, hvorefter legenden Stevie Wonder tonede frem på storskærmene.

Billetterne til mindekoncerten blev udsolgt i løbet af tyve minutter.

Pengene går til en støttefond for ofrene og deres familier. Indtil videre har fonden allerede rejst seks millioner pund. Det svarer til omkring 50 millioner kroner.

Koncerten sendes blandt andet på YouTube og i 50 lande inklusiv Danmark, hvor TV2 lægger kanal til fra klokken 22.30 søndag aften.

Lørdagens angreb i London, som har kostet syv personer livet, har medvirket til et øget sikkerhedsopbud.

Politiet i Manchester har blandt andet udsendt en opfordring til fans og andre, som deltager, om ikke at medbringe rygsække eller tasker af sikkerhedsårsager.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS