5 tjekkede tips, der forøger værdien på din bolig

Der er mange forskellige typer af renovationer, som du kan vælge at foretage på din bolig. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at mange renovationer er en dårlig investering, mens du kan tjene mange penge på andre typer af renovationer.

Foto: Heymate.

Når du overvejer at udføre renovationer på din bolig, kan det være en god idé også at kigge på værdien af din bolig. Nogle renovationer vil blot være en udgift, mens andre vil tilføje mere værdi til din bolig. Det betyder, at du kan tjene penge på renovationerne, hvis du på et tidspunkt ønsker at sælge din bolig. Herunder har vi samlet 5 tips til de boligforbedringer, som bedst kan betale sig, hvis man kigger på forøgelsen af boligens værdi.

I forhold til en potentiel forøgelse af værdien på din bolig, skal du naturligvis også være opmærksom på, at eventuelle forøgelser vil være afhængig af husets lokation. Renoveringer på en bolig i Danmarks største byer kan oftest betale sig, mens det kan være sværere at hente pengene hjem, hvis man bor i Udkantsdanmark. I disse 5 tjekkede tips er dog lavet til en bolig med en gennemsnitlig beliggenhed.

Nye vinduer og hoveddør

Nye vinduer er én af de ting, som tiltrækker rigtig mange boligkøbere. Derudover kan de nye vinduer også bidrage til at forbedre boligens energimærke, som ofte kan blive forbedret med én til to bogstaver. Hvis du vælger at udskifte dine vinduer, er det ufatteligt vigtigt, at du vælger vinduer, som passer til husets stilart, da de forkerte vinduer i værste fald kan forringe husets værdi. Du kan lære mere om at vælge de rette vinduer ved at læse en guide her.

Når du udskifter vinduerne på din bolig, er det en god idé også at udskifte boligens hoveddør i samme omgang. På den måde er det nemmere at finde hoveddøre, som passer til dine nye vinduer, hvilket både vil have en positiv effekt på boligens energiregnskab og udseende.

Du kan gøre de nye vinduer og hoveddør til en endnu bedre forretning, hvis du køber dem online og selv installerer dem. I mange tilfælde kan du halvere prisen på denne boligforbedring-

Altan

En lækker altan kan forbedre værdien på din bolig betragteligt og gøre den mere attraktiv for potentielle købere. I nogle tilfælde kan du fordoble din investering, hvis du laver en lækker altan. Her er det naturligvis en fordel, hvis altanen er sydvendt og eventuelt har en nogenlunde udsigt.

Det kan ikke nødvendigvis betale sig at investere i en ny altan, hvis den for eksempel vender mod nord eller har udsigt til en baggård. Det kan dog godt være en god investering, så sørg for at undersøge boligmarkedet i dit lokalområde grundigt, og ellers kan du overveje én af de andre boligforbedringer på denne liste.

Nyt tag

Et gammelt tag er én af de ting, som oftest kan skræmme potentielle købere væk fra at købe en bolig, og derfor er det ofte en god forretning at udskifte et ældre tag.

Der findes mange forskellige typer af tag, som kommer i mange forskellige prisklasser. Et tag af den dyreste kvalitet kan nemt koste 500.000 kroner, hvilket betyder, at det sjældent er en god forretning, selvom det pynter på boligen. Hvis du primært tænker på at tjene penge ved at forsøge boligens værdi, bør du stedet overveje et billigere tag. Her er det ideelt at vælge et tag i tagpap, eternit eller lignende. Denne type af tag koster kun omkring 150.000 kroner, og til gengæld er det muligt, at boligens værdi kan øges med op til 300.000 kroner.

Garage

Hvis du ejer bil, ønsker du med garanti at kunne parkere tørt og godt. Umiddelbart kan det virke fristende at investere i en carport, da dette er den billigste, men oftest kan det ikke betale sig. En carport er billig, men den øger ikke boligens værdi.

En lukket garage er dyrere end en carport, men det er også en bedre investering i forhold til at øge boligens værdi. Det er optimalt at opføre en muret garage, og det er naturligvis vigtigt, at den passer til resten af husets byggestil. Det koster omkring 200.000 kroner at bygge en garage, og hvis du blot vil have et sted, hvor du kan parkere din bil, kan du også vælge at købe en carport, som kun koster omkring 50.000 kroner.

Pudset facade

De andre boligforbedringer på denne liste har både en praktisk og en visuel funktion. En pudset facade er dog primært visuel, men til gengæld er det også den boligforbedring, som har størst sandsynlighed for at give et stort afkast.

En pudset facade kan være med til at opfriske et nedslidt hus, og det kan i mange tilfælde forandre huset fuldstændig. Hvis du vil gøre endnu mere for din bolig, kan du vælge at bruge indfarvet puds, så huset får en helt ny farve, hvilket også giver nyt liv.

Det koster omkring 100.000 kroner at få pudset facaden på et hus op, og i nogle tilfælde kan du regne med at få helt op til 150% af investeringen igen, hvis du vælger at pudse facaden op. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at det primært er en god investering, hvis huset trænger til en kærlig hånd, når det gælder det udvendige udseende.

Produceret af Heymate

Powered by Labrador CMS