3 gode råd til dig, som kæmper med hvad du skal i livet

Som et ungt menneske kan man sagtens have perioder, hvor man bare er lidt i tvivl om det hele.

Arkivfoto.

Det gælder for alle, uanset om man ellers synes at livet kører på skinner, eller om man bare generelt har det lidt svært.

For det moderne liv byder på rigtig mange udfordringer for unge mennesker. De møder forventninger fra alle sider, og det kan være enormt svært at skulle leve op til dem alle. Derfor kan man nogle gange godt glemme, hvem man selv er, og hvad man selv vil.

Stop op og se indad

Det går ikke at man lader andres forventninger definere de valg, som man træffer i sit liv. Det kan godt være at ens mor og far gerne ser, at man tager en akademisk uddannelse, og at alle vennerne gerne vil hive en med ud at rejse til alle mulige eksotiske steder.

Men hvis det i virkeligheden ikke er det, man selv vil, så kommer man i sidste ende til at fortryde det, og får ikke det optimale ud af det. Og det er en skam, for livet er kort, og man skal udnytte de muligheder, som man har.

Giv dig tid

Kan du genkende nogle af de ting, som står ovenfor? Så kommer der her 3 tips til dig, så du i stedet for at stresse kan lære dig selv lidt bedre at kende og få sporet dig ind på, hvilken retning som du gerne vil gå med dit liv.

Det første råd er dette: tag påhøjskoleophold i udlandet! Det kan virke lidt vildt, men et højskoleophold i udlandet er faktisk den perfekte måde at rejse under ordnede rammer. Her møder du en masse nye mennesker og kan få nye perspektiver på livet.

Tag et ekstra sabbatår

Sabbatår er gode, for det giver dig tid til at vokse, reflektere og ikke mindst prøve forskellige aspekter af verden af. Du har tilbragt rigtig mange år inden for skolesystemet, og du kommer sikkert også til at have flere. Så det haster ikke med at komme videre.

Brug til gengæld dine sabbatår på en god og konstruktiv måde. Du kan for eksempel finde et arbejde og tjene en masse penge, så du ikke er alt for økonomisk presset, når du skal starte på din videre uddannelse eller arbejdsliv. Du kan også tage ud og rejse eller som nævnt ovenfor, tage på højskole.

Vær åben over for andre vinkler

Det her er et mere bredt tip, men måske også det vigtigste. Når du er i tvivl om noget, så er det måske fordi, at de muligheder, du overvejer, ikke tiltaler dig særlig meget. Så selvom du måske er blevet opdraget med at der kun er én vej at gå, så vær åben over for andre perspektiver.

Selvom du altid har tænkt at du skal være læge, så behøver du jo ikke at blive det. Måske kan du lige så godt blive postbud eller måske forfølge en karriere inden for drama?

Produceret af Heymate

Powered by Labrador CMS