10 ting, du (måske) ikke vidste om Oktoberfest

Fra 17. september starter den årlige Oktoberfest i Tyskland. Vi har samlet 10 ting du (måske) ikke vidste om Oktoberfesten

Udgivet Opdateret

Oktoberfesten i Tyskland nærmer sig. Oktoberfesten så dagens lys første gang i året 1810 på Theresienwiese i München. Nu besøges den årligt af flere end seks millioner mennesker.

Oktoberfesten har også bredt sig ud over de tyske grænser. Således arrangeres der også mange steder i Danmark Oktoberfest.

De vel nok største efterligninger af Oktoberfesten finder man i Canada med cirka 700.000 årlige besøgende og i Brasilien med cirka 600.000 årlige besøgende.

10 ting, du (måske) ikke vidste om Oktoberfest

1. Dette års Oktoberfest bliver fejret i München fra 17. september til 3. oktober. Oktoberfesten fejres i større eller mindre grad i alle tyske storbyer.

2. Oktoberfest blev, som navnet angiver, oprindeligt fejret i oktober, men på grund af vejrets luner besluttede man at starte festen allerede i september, så chancen for godt vejr øges.

3. En typisk morgenmad i München består af Weisswurst; en kødpølse, som gerne skal slubres ud ad skindet. Dertil serveres bretzels. Hele herligheden skylles ned med øl.

4. Øllene bliver serveret i literglas kaldet Maß. Halvliterglas bliver omtalt som Piccolos (de bitte små champagneflasker som bl.a. serveres på fly).

5. Mændene bærer Lederhosen, og i den forbindelse er det et must at spise grill-kylling (Hendl). De fedtede hænder skal tørres af i læderbukserne, som således bliver smurt og plejet.

6. Kvinderne bærer Dirndl. Vær opmærksom på, hvor knuden bindes på kjolens forklæde. Hvis knuden er bundet på kvindens venstre side, betyder det, at hun er single, mens en knude på højre side betyder, at hun er gift eller i forhold.

7. Vælg det rigtige festtelt på festpladsen; alle teltene er tilpassede forskellige interesser såsom gourmetteltet, vinteltet, det traditionelle telt, det internationale telt, familieteltet osv.

8. Hvis du sætter din fod på bordet, mens du står på bænkene og danser, melder du dig frivilligt til at bunde 1 liter øl foran det hujende og heppende folk.

9. „Oans, Zwoa, Drei, G‘suffa!” er en vending som hyppigt bruges på Oktoberfest. Oversat til dansk er det „En, to, tre, bund!”.

10. Synes du, at Oktoberfest virker lidt for voldsomt, kan du i stedet tage til Frühlingsfest – forårets svar på Oktoberfest, som er langt mindre turistet end sin famøse storebror. Næste Frühlingsfest i München fejres d. 21. april til d. 7. maj 2017.

Kilder: Trivago & Wikipedia.

Powered by Labrador CMS