Dansk stjernepar: I år fejrer vi et mirakel

Martin Greis-Rosenthal fortæller om julen med skuespillerhustru Katrine Greis-Rosenthal og deres samlede familie. I år fejrer de ikke kun julen, fortæller han

Martin Greis-Rosenthal spiller med i sin første julekalender i rollen som fysiklæreren Panda-Søren i 'Kometernes jul' på TV 2. Og det er han stolt af - særligt fordi han som barn af firserne er vokset op med julekalenderens som familiens samlingspunkt, fortæller han. (Arkivfoto).
Martin Greis-Rosenthal spiller med i sin første julekalender i rollen som fysiklæreren Panda-Søren i "Kometernes jul" på TV 2. Og det er han stolt af - særligt fordi han som barn af firserne er vokset op med julekalenderens som familiens samlingspunkt, fortæller han. (Arkivfoto).
Udgivet Opdateret

Familien Greis-Rosenthal samles til julehygge i sofaen hen over det meste af december.

Her skal de følge med i TV 2's julekalender "Kometernes jul", hvor Martin Greis-Rosenthal spiller rollen som fysiklæreren Panda-Søren.

- At få lov at lave et arbejde, som mine børn kan følge med i, er en kæmpe gave, lyder det fra den 41-årige skuespiller.

Han har børnene Ester Liv på otte og August Levy på fem med sin hustru, skuespillerinden Katrine Greis-Rosenthal, der blandt andet er kendt for sine roller i "Sygeplejeskolen" og "Lykke-Per". Og så har han også datteren Emma-Mai på 12 fra et tidligere forhold.

Ekstra fejring

Når julen rammer familiens hus nord for København, bliver det med en ekstra fejring i år.

Martin Greis-Rosenthals mor, der har været gennem et længere, aggressivt sygdomsforløb med leukæmi, er blevet reddet af en ung tysk donor med den rette dna-profil, fortæller han.

- Der var en knoglemarvstransplantation, der gør, at hun stadig er iblandt os. Så i år skal vi ikke kun fejre julen. Vi skal også fejre miraklet, at hun stadig er her, siger skuespilleren, som her deler sine juletraditioner.

Hvornår er det rigtig jul for dig?

- For vores vedkommende starter julen tidligt i år. Både min kone og jeg har haft et meget travlt år, så det er tiltrængt at komme i øjenhøjde med ungerne og bare hygge os med at lave alt muligt.

- Så der skal bare jules igennem med julebag og dekorationer og alt muligt, siger Martin Greis-Rosenthal og tilføjer, at familien allerede var på loftet og hentede kassen med julepynt to uger før december.

Hvad er dit bedste juleminde?

- Jeg har mange juleminder som barn, som er varme. Men det har i særdeleshed været kæmpestort med julen med vores børn. Efter Katrine og jeg flyttede sammen, har samlet vores juletraditioner og gjort dem til vores, siger han.

Har I nogle særlige juletraditioner?

- Katrines far er jøde, så vi får lov at fejre jul to gange med jødisk chanukka og en mere gængs, dansk jul. Men hvor udgangspunktet er det samme: god mad, nærvær og at være sammen med familien, siger Martin Greis-Rosenthal.

Hvad er din mest mislykkede jul?

- Jeg kan huske engang i firserne, hvor vi holdt jul hos min mormor, og strømmen gik, mens stegen var i ovnen. Hele middagen faldt fra hinanden, men maden blev ligegyldig, fordi det handlede om at være sammen.

- Vi spiste chips og fik ligesom improviseret os gennem julemiddagen, og det var megahyggeligt, fortæller han.

Hvad er din rolle i julen?

- Jeg elsker at lave mad og har taget den opgave på mig. Normalt tager min svigermor sig af noget, min svoger tager sig af de brunede kartofler, og jeg tager mig af ænderne. Maden er min primære opgave, og jeg nyder at bruge tid i køkkenet, siger Martin Greis-Rosenthal.

Hvad gør I til jul, som overrasker andre?

- Jeg tror ikke, vi gør noget, som adskiller sig helt vildt fra andre familier. Men sidste år, hvor vi holdt jul i isolation - ligesom mange danskere oplevede det - smed vi joggingtøjet.

- Jeg tog smoking på, og Katrine stod knivskarpt. Vi gav den gas sidste år, hvor det bare var os fem i familien, så det var rigtig hyggeligt.

Hvilken julegave har fået dig til at græde?

- Efter jeg har fået børn, er jeg blevet en rimelig grådlabil størrelse. Jeg kan huske, jeg fik et kort fra børnene et år, som bare slog mig helt ud af kurs. Katrine havde skrevet det, men ungerne havde forfattet hvor god en far, de syntes, jeg var, siger han.

- Sådan noget rammer mig virkelig. Ikke så meget et par strikkede strømper eller noget taget fra Magasins hylder, men det, der kommer fra det helt rigtige sted.

Sammen med skuespillerhustruen Katrine Greis-Rosenthal holder Martin Greis-Rosenthal i år en stor jul med mange gæster inviteret, fortæller han. (Arkivfoto).
Sammen med skuespillerhustruen Katrine Greis-Rosenthal holder Martin Greis-Rosenthal i år en stor jul med mange gæster inviteret, fortæller han. (Arkivfoto).

Hvad håber du, der ligger under juletræet i år?

- Én ting, jeg ønsker mig, er en "Saturn 5-raket" fra LEGO, som også indgår i "Kometernes jul". Da jeg så i manuskriptet, at min karakter sad og fedtede med sådan en, skrev jeg til produktionen med det samme, at jeg gerne ville samle den, siger Martin Greis-Rosenthal og tilføjer:

- Min søn og jeg er begyndt at samle Lego sammen, for han er nået en alder, hvor det er en ting. Så jeg håber, der ligger én under juletræet, så vi kan samle den sammen, siger han.

Powered by Labrador CMS