Har smadret hotelværelser for millioner

Den prominente The Eagles-guitarist Joe Walshs karriere er stadig i fuld sving. Han fylder 75 år den 20. november

Udgivet Opdateret

Han har smadret hotelværelser verden over for millioner af kroner. Et fjernsyn røg ud af vinduerne fra 10. sal og landede i swimmingpoolen.

Til sidst gav bandmedlemmerne i det ikoniske rockband The Eagles Joe Walsh en transportabel maskinsav, som kunne gøre arbejdet nemmere i de sene nattetimer.

For festaben Joe Walsh kedede sig, når han kom hjem til hotellet fra de store  koncerter med 80.000 hujende fans.

- Hvor er alle folk blevet af, spurgte guitaristen frustreret. Og så tog han ellers fat som rockens helt store smadremand. 

Husker intet

Selv husker han ikke meget fra de første år med det ikoniske rockband fra Californien. Han var i årevis fuld og skæv og så langt ude, at han var ved at dø af sit misbrug.

- Men jeg har politirapporterne at støtte mig til, har Walsh senere fortalt i flere interviews.

Guitaristen og smadremand Joe Walsh kan se tilbage på en lang og imponerende karriere, når han den 20. november fylder 75 år.
Guitaristen og smadremand Joe Walsh kan se tilbage på en lang og imponerende karriere, når han den 20. november fylder 75 år.

Smadremanden er for længst faldet til ro. Han har mirakuløst overlevet det hele, og han kan således fejre 75 års fødselsdag den 20. november.

I dag regnes Joe Walsh for en af sin tids største guitarister. 

Dygtig pianist

Hans kærlighed til musikken begyndte lang tid før, at han fik øre for rock 'n' roll i radioen. Hans mor var nemlig en ferm pianist.

Allerede i high school spillede han med i et coverband, mens han i sin tid på universitetet spillede med sine venner på lokale kaffebarer og beværtninger i Ohio.

Guitaristens karriere tog for alvor fart i 1968, hvor han blev en del af The James Gang. 

I 1976 afløste han Bernie Leadon i The Eagles, da gruppen efter flere års skænderier om det musikalske udtryk valgte en mere rå lyd. 

Soloen er et mirakel

Det kunne Joe Walsh som ingen anden. At han i sine gigantiske branderter kunne komme fejlfrit gennem den komplicerede solo i Hotel California  må tilskrives hårdt arbejde, talent og mirakler.

The Eagles blev opløst i 1980. Bandets medlemmer havde slidt hinanden op. De to frontmænd Don Henley og Glenn Frey fik efterfølgende en fornem karriere, mens Joe Walsh var ved at dø af sit misbrug.

Walsh blev sendt til afrusning, da The Eagles i 1994 atter blev samlet og udgav pladen  "Hell Freezes Over", der bestod af enkelte nye sange og en række liveudgaver af tidligere hits.

I familie med Ringo

Sidenhen har bandet også udgivet albummet "Long Road Out Of Eden" i 2007.

I 2012 udgav Walsh sit tiende soloalbum og hans første soloalbum i 17 år, "Analog Man".

Selv om Joe Walsh fylder 75 år, er der stadig fuld sving i den prominente guitarists karriere. The Eagles spiller fra november til marts en række koncerter under turnénavnet Free Wheelin' Circus.

Walsh er gift med søsteren til Ringo Stars hustru. Og de to rock-ikoner trykker den da også af sammen med passende mellemrum.

Powered by Labrador CMS