Troels Trier bekræfter: Hun er død

Rebecca Brüel blev 71 år

Udgivet Opdateret

Sangeren Rebecca Brüel er død onsdag eftermiddag.

Hun blev 71.

Det skriver hendes mand Troels Trier på Facebook.

- Kære venner.Rebecca er død.Det skete i går eftermiddag, 17/1 2024, på Odense Universitetshospital, skriver Troels Trier.

Kun den nærmeste familie

- Bisættelse vil finde sted med deltagelse af den nærmeste familie. 

- Hendes aske vil blive spredt ud over Kerteminde Fjord.

Rebecca Brüel døde onsdag.
Rebecca Brüel døde onsdag.

- Med kærlig hilsen Troels. Tusind tak for de mange varme og smukke hilsner, som I samtidig sendte i anledning af Troels' fødselsdag, skriver Troels Trier om sin afdøde hustru.

Jomfru Ane Band

I starten af 1970'erne dannede hun Jomfru Ane Band med søsteren Sanne Brüel, som ikke var uden politiske undertoner fra de røde miljøer i de revolutionære 1970'ere.

Samfundskritik og protester gled sammen med komik og sang. Rebecca Brüel var i disse år også med i flere teateropsætninger, herunder både en dansk og svensk opsætning af "Jesus Christ Superstar".

Brüel, der er datter af de to kunstnere Max Brüel og Birgit Brüel, sang også kor i blandt andet Savage Rose og Gasolin.

Par privat

Så fandt hun sammen med multikunstneren Troels Trier, der gjorde sig lidt i det samme som Brüel: komik, sang og satire, gerne kombineret med politiske budskaber.

Det skulle vise sig at blive et givtigt samarbejde på flere fronter. Det var nemlig ikke blot professionelt, de to fandt tonen, det gjorde de også privat.

De blev gift i 1986 og har siden i det musikalske og komiske virke lavet mange revyer og hits med de humoristiske tekster og sketches i fokus.

"Bøf med løg"

Den første LP, de udgav sammen, hed "Stardust Bodega". Dernæst fortsatte de med "Bøf med løg", som mange danskere nok vil huske.

Brüel trak sig fra den danske scene i 2009 som konsekvens af rygproblemer. Hun har dog stået ved sin mands side, når han eksempelvis har foldet sig ud som maler.

Rebecca Brüel er moster til den kendte sangerinde Kaya Brüel.

Hun og Troels Trier har i årtier underholdt danskerne med en blanding af sang, musik, komik og politik.

Powered by Labrador CMS