Slut med druk og sex

Han tog til USA for at blive tennisspiller. Uden held. I stedet blev han trommeslager i verdens største metal-band. Den 26. december fylder Lars Ulrich 60 år

Udgivet

Det var egentlig ikke meningen, at han skulle finde sin vej i livet bag et trommesæt.

Som bare 16-årig drog han mod USA for at jagte en karriere som professionel tennisspiller, ligesom flere i hans familie ernærede sig ved.

Men sådan skulle det ikke gå. I USA var de ambitiøse omkring tennis på en hel anden måde, end Lars Ulrich var vant til fra Danmark. I stedet besluttede han sig for at lære at spille trommer og danne et band.

Metallica spillede koncert i Danmark for første gang i 1984. I sommeren 2024 befinder Lars Ulrich sig bag trommerne, når bandet spiller to koncerter i Parken. Den 26. december fylder trommeslageren 60 år. (Arkivfoto).

40 års jubilæum

Det var ikke et dårligt valg, for i 2021 kunne et af verdens største rockbands, Metallica, fejre 40-års jubilæum med Lars Ulrich på trommer.

Og nu er det trommeslagerens tur til at fejre jubilæum, når han den 26. december fylder 60 år.

Lars Ulrich voksede op som søn af Lone Sylvester-Hvid og tennisspilleren Torben Ulrich.

I hjemmet i Hellerup var der højt til loftet og frihed under ansvar.

Lakrids og pølser

Værdier, som han har prøvet at give videre til sine tre sønner, selv om de er vokset op i USA, langt fra den danske scene.

Ud over at sønnerne er blevet stopfodret med danskhed, lakridser og pølser, så har de også taget musikken til sig. Ulrichs to ældste sønner jagter nemlig karrierer som rockmusikere.

Og netop karrieren som trommeslager for Metallica er definerende for Lars Ulrichs liv.

Han er en af Danmarks bedst sælgende musikere. Samtidig har han levet et langt liv i overhalingsbanen, hvor det aldrig har været en hemmelighed, at livet som rockstjerne hang sammen med et rusmiddelbrug langt over gennemsnittet.

Det er slut nu

Men de tider er slut nu. For ellers er det for svært at kunne blive ved med at præstere på den store scene, har det tidligere lydt fra trommeslageren.

Det fortalte han om til Euroman i 2019:

- Det, vi laver oppe på scenen, bliver jo ikke lettere for kroppen med alderen. Jeg sidder her og drikker urtete og Perrier. For 20 år siden var det vodka tonic. Det største spørgsmål i min tilværelse er: Hvor lang tid kan det her holde fysisk?

Slut med sex

Og det gør sig stadig gældende. Meldingen tidligere i år gik på, at det var "slut med sex, drugs and rock'n'roll". Det fortalte Lars Ulrich til B.T.

Lars Ulrich bor i San Francisco med sin kone, Jessica Miller. Parret har været gift siden 2015.

Derudover har Lars Ulrich tre sønner. De to ældste har han med Skylar Satenstein, mens han fik den yngste med den danske skuespiller Connie Nielsen.

Powered by Labrador CMS