Krads kritik: Tog ingen hensyn til Margrethe

Producent giver udtryk for, at dronning Margrethe gerne selv ville have været til stede og modtage Robert-prisen

Udgivet

Der blev ikke taget hensyn til, at dronning Margrethe gerne selv ville have været til stede for at modtage den Robert-pris, hun lørdag aften blev tildelt som 'Årets Kostumedesigner' for sine kostumekreationer til Netflix-filmen "Ehrengard: Forførelsens kunst", der er instrueret af Bille August og er baseret på en bog af Karen Blixen.

Det kritiserede filmens producer, Marcella Dichmann, direkte fra scenen, da hun på vegne af dronning Margrethe modtog prisen:

- Jeg tror, at de fleste har lært, at vi rejser os for de gravide i bussen og selvfølgelig også for de ældre. Det mener jeg ikke er forskelsbehandling, men at tage hensyn, siger hun fra scenen.

- Jeg er oprigtig ked af, at Filmakademiet ikke har ønsket at tage de nødvendige hensyn, så Hendes Majestæt Dronning Margrethe kunne være her i dag og modtage denne flotte anerkendelse for sit arbejde, fortsætter hun.

Deler ikke opfattelsen

Det er dog ikke den opfattelse, som formand for Filmakademiet Jacob Neiiendam har.

- Vi har fået en forespørgsel fra producenten, om de kunne få at vide på forhånd, om dronningen vil modtage en pris. Vi har sådan set ikke været i kontakt med kongehuset, siger han som et svar på kritikken til Ritzau.

- Der er ikke forskel på folk. Der er ingen, der får at vide, om de får en pris, tilføjer han.

Dronning Margrethe modtager Robert Pris som Årets Kostumedesigner for filmen 'Ehrengard: Forførelsens kunst', der er instrueret af Bille August og er baseret på en bog af Karen Blixen. (Arkivfoto).
Dronning Margrethe modtager Robert Pris som Årets Kostumedesigner for filmen "Ehrengard: Forførelsens kunst", der er instrueret af Bille August og er baseret på en bog af Karen Blixen. (Arkivfoto).
Powered by Labrador CMS