Holder fødselsdag fra hospitalsseng

Han bliver ved med at stille kritiske spørgsmål og gjorde comeback efter at have været dømt helt ude efter en dom. Henrik Qvortrup fylder 60 den 13. oktober

Udgivet Opdateret

Han er kendt på godt og ondt som en kompromisløs journalist, der hverken er bange for at stille de kritiske spørgsmål til magthaverne eller for at gå på kompromis med etikken for at få historien hjem.

Journalist og tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup fylder 60 år den 13. oktober, og han har gennem sin lange karriere i dansk presse haft både høje stillinger og en stor nedtur, som han har rejst sig fra igen.

Han er netop nu indlagt, skriver Se og Hør, og han holder således fødselsdag fra sygesengen. 

Redaktør og spindoktor

Henrik Qvortrup er i dag politisk kommentator og podcastvært. Han er samtidig vært på dk4-programmet "Q-Cast", hvor han laver længere interview med aktuelle personer om deres op- og nedture.

Begge dele er noget, som Henrik Qvortrup kender til i sit professionelle liv.

Han har både været politisk journalist og redaktør på store medier og spindoktor for tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V).

Chef under tys-tys-sagen

Tilbage i 2002-2008 var Henrik Qvortrup ansvarshavende chefredaktør på det kulørte ugeblad Se & Hør.

Journalist og tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup fylder 60 år den 13. oktober. (Arkivfoto).

Her kom det siden frem, at journalisterne benyttede sig af en såkaldt tys-tys-kilde - en ansat ved Nets, der lækkede kendte og kongeliges kreditkortoplysninger til ugebladet.

Det fik Henrik Qvortrup i 2016 en dom for på 15 måneders fængsel, hvoraf de tre skulle afsones.

En velfortjent lærestreg, har han selv kaldt dommen.

Mistede sit job

Da sagen begyndte at rulle, mistede han sit daværende job som politisk kommentator på TV 2, hvor han var kendt for at stille kritiske spørgsmål ved pressemøderne på Christiansborg.

- Det ene øjeblik var jeg sådan én, der tonede frem i folks fjernsyn hver aften. Og det næste var jeg det største udskud i dansk journalistik, har han for nylig fortalt Kristeligt Dagblad i et interview.

Her fortæller han også, at han efterfølgende var fast besluttet på at kæmpe sig tilbage.

Kom ind i varmen igen

Det lykkedes for Qvortrup. I første omgang som politisk kommentator på metroXpress.

- Det var simpelthen, fordi han er så dygtig, som han er. Det er også det, der bringer ham frem i dag - det er hans evner, har den daværende chefredaktør på metroXpress Jonas Kuld Rathje sagt til MediaWatch om den kontroversielle ansættelse.

Qvortrup kom ind i varmen igen og blev blandt andet politisk redaktør på B.T.

Kun et år som redaktør

I 2021 gjorde Qvortrup det ultimative comeback som ny ansvarshavende chefredaktør på Ekstra Bladet. Men det blev til under et år på posten.

Han blev presset ud blandt andet efter kritik af sin ledelsesstil, erkendte han siden.

Store forskelle

- Der var store forskelle mellem mit syn på rigtig ledelse og mine foresattes forventninger, skrev han dengang på Facebook.

Endnu en nedtur, som Qvortrup siden har rejst sig fra.

Privat er Henrik Qvortrup gift med Nana Qvortrup. Han har i alt seks børn fra to tidligere forhold.

Powered by Labrador CMS