Dan Rachlin: 60 år i dag

6. februar fylder Dan Rachlin 60. Det synes han, lyder gammelt. Der er ikke tid til at tænke på pension eller retræte, når man elsker sit arbejde, som han gør

Udgivet Opdateret

Dan Rachlin - En karriere i musikkens tegn

Dan Rachlin, dansk radiovært og DJ, fylder 60 år den 6. februar og har ikke planer om pension endnu.

Rachlins karriere startede for 40 år siden på radiokanalen The Voice, og han har siden været en markant stemme på dansk radio.

Rachlin har også haft roller som tv-vært og er fortsat aktiv som DJ, hvilket afspejler hans livslange passion for musik.

Privatlivet inkluderer hustruen Charlotte og fire børn, og fødselsdagen fejres i en afslappet atmosfære med familie og venner.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

For radiovært og discjockey Dan Rachlin er den engelske talemåde "work hard, play hard" lige så relevant for hans liv i dag, som da han begyndte sin karriere som teenager.

6. februar fylder Rachlin 60 år, men det er ikke en alder, han som sådan har set frem til.

- Jeg synes, det lyder gammelt. I hvert fald i forhold til mine forældres og bedsteforældres generation, hvor nogle i den alder overvejede pension. Og der er jeg jo slet ikke, siger han.

Med bævende stemme

I år er det 40 år siden, at Dan Rachlin for første gang satte sig bag mikrofonen med bævende stemme og sommerfugle i maven som radiovært på den nyopstartede radiokanal The Voice i 1984.

Siden har han været ansat ved alt fra Nova FM til P3 og er en kendt stemme blandt mange danskere.

Senest lavede han skiftet fra public service til kommerciel radio, da han i august blev eftermiddagsvært på Jysk Fynske Mediers største radiokanal, Classic FM.

Derudover har han også været tv-vært på blandt andet Kanal 2, TV 2 og TV3.

Føler sig priviligeret

Rachlin føler sig privilegeret over i alle de år at leve af det, der helt indiskutabelt er hans hobby og passion.

Allerede som 13-årig vidste Rachlin, at han skulle ad musikkens vej.

Dan Rachlin er i den brede danske befolkning kendt for sin stemme. Siden 1984 har han været radiovært på flere forskellige kanaler. 6. februar fylder han 60.

Og da han som 15-årig begyndte at spille grammofonplader for sine venner til gymnasiefester, fandt han ud af, hvor meget han elskede at dele god musik med andre.

Han har en indgroet kærlighed til musikformidling. Det har ikke ændret sig over årene, og han er i dag stadig at finde bag dj-pulten på klubber eller til fester.

- Jeg er superglad for, at der stadig er gang i den på alle parametre. Så må jeg tage den runde markering med, siger han.

Fejres med reception

Fødselsdagen fejres med en reception på Rachlins arbejdsplads. Derudover inviteres den nærmeste familie og venner til middag.

- Jeg har så meget fest og selskabelighed i mit liv, så det bliver nok lidt i den underspillede afdeling, siger han.

Dan Rachlin er gift med Charlotte Daell Rachlin. Han er far til sønnerne Kaspar, Hector og Max samt datteren Filippa.

Powered by Labrador CMS