Christopher har smugkigget

Julemagien er blomstret i Christopher, siden han blev far første gang. Blandt andet derfor sagde han ja til at lave titelsangen til årets TV 2-julekalender - som han har set de første afsnit af

Udgivet Opdateret

Det er ganske sikkert på den danske sendeflade hvert år i december: Ingen jul uden en tv-julekalender.

Og naturligvis er der heller ingen julekalender uden et passende soundtrack.

Det er en genre, der har leveret evergreens som "Jesus & Josefine", "Lille store verden" og "Tinka".

Nu skriver den danske sanger Christopher sig ind i den tradition med sit bud på et alletiders julehit.

Det gør han med titelsangen til årets TV 2-julekalender, "Valdes Jul", der bærer samme navn som kalenderen.

- Jeg er vokset op med "Pyrus", og jeg husker også særligt "Jesus & Josefine" og det soundtrack, der var med til den julekalender, fortæller Christopher og fortsætter:

- Jeg håber, at "Valdes Jul" kan blive det samme for folk derude, som de sange har været for mig. For musikken er både magisk og nostalgisk og en stor del af julen for mig.

I fodsporene på kolleger

Med "Valdes Jul" går Christopher i fodsporene på kolleger som Mads Langer og Rasmus Seebach, der begge har leveret musik til julekalendere på TV 2.

Christopher er faktisk blevet spurgt nogle gange før, om han ville lave musik til en julekalender.

Men enten følte den 31-årige sanger ikke, at det var den rette timing, ellers havde han gang i for meget andet, fortæller han.

- Det er ikke, fordi jeg ikke har travlt med alt muligt andet nu, forsikrer Christopher, der drager på verdensturné hen over efteråret og julen.

- Men det var en mulighed, jeg ikke kunne sige nej til. Fordi manuskriptet var superfedt, og fordi jeg fik et pitch fra produceren, der forklarede mig, hvor magisk julekalenderen var. Det kunne jeg virkelig godt lide, fortæller han.

Christopher fortæller, hvordan det har været givende for ham at hente inspiration til sangen fra et børneunivers ved selv at være blevet far. Han er far til to små piger, som han har med sin hustru, Cecilie Haugaard. (Arkivfoto).

Ramte hurtigt noget magisk

Da Christopher var blevet overbevist om historien, gik han i studiet og forsøgte at skrive en sang, der havde den helt rigtige stemning.

- Vi ramte ret hurtigt både noget magisk og mystisk sammen med den optimistiske historie. Så smed vi nogle bjælder på, og bum, så var det et julenummer, griner han.

- Men sangen har stadig også mit DNA, bemærker han.

Hentet inspiration fra børneunivers

Efter at han selv er blevet far, har Christopher kunnet hente inspiration til sangen fra et nu velkendt børneunivers. Han er far til to små piger, som han har med sin hustru, Cecilie Haugaard.

- Jeg er sikker på, at det er en af de helt store grunde til, at jeg har sagt ja nu. Fordi jeg ved, at jeg kommer til at sidde med min ældste datter og se julekalenderen. Hun er gammel nok til at forstå, at det er far, der synger, og det er hyggeligt, siger han.

Ikke i højsædet

Julen har for Christopher ikke været i højsædet, i perioden fra han var barn, til han selv fik børn. Magien forsvinder, jo ældre man bliver, indtil man får børn igen - og så genopstår den, har han oplevet.

- Man ser det for første gang igen gennem deres øjne, hvilket er virkeligt smukt, siger sangeren.

- For første gang længe glæder jeg mig virkelig til jul, fordi jeg ved, at min ældste datter kommer til at synes, det er det hyggeligste at skulle fælde juletræ og drikke varm chokolade og lave marcipangrise – nogle af de juletraditioner, jeg har haft derhjemme, fortæller Christopher.

Ikke helt grøn i julemusik

Selv om Christopher ikke har lavet musik til en julekalender før, er han ikke helt grøn i genren julemusik. Den garvede sangskriver har skrevet et par julenumre før. Men denne gang ville han ikke kun tænke jul ind i det.

- Jeg vidste, at jeg ikke ville lave et stille nummer, men et uptemponummer som man har lyst til at løbe en tur til julemorgen, og som man samtidig kan sidde foran pejsen og synge med på, siger han.

Det tempo og drive, der er i "Last Christmas", som Christopher refererer til som "moren over alle julesange", ville han have med. Så det blev en af referencerne, da han skulle skrive "Valdes Jul".

- For mig var det vigtige ikke, at det lyder julet. For mig er det vigtigste, at det er en god sang. Så kan man altid pakke det julet ind, fortæller sangeren.

- "Last Christmas" lyder heller ikke som en julesang, hvis du tager bjælderne af. Det lyder som en breakup-sang, der er super dansabel. Derfor synes jeg, vi har ramt det, vi har søgt efter at ramme.

Har set de første afsnit

Til december kan familierne ude i julestuerne altså glæde sig til at synge med på "Valdes jul" af Christopher. Sangeren fortæller, at han også har fået lov til at se de første par afsnit.

- Og det bliver skidegodt, siger sangeren og fortsætter:

- Den lever op til det pitch, som jeg fik, inden jeg gik ned og skrev sangen. Så jeg glæder mig til at skulle følge med aften efter aften og mærke folks respons.

"Valdes Jul" kan høres på streamingtjenester fra den 3. november samt til december, når julekalenderen ruller over skærmen.

Powered by Labrador CMS