Brand standsede de vilde dage

Carl-Mar Møller, der er bedst kendt for sin kontroversielle terapiform, har fået ro på, efter at en brand lukkede hans skole i 2022

Udgivet Opdateret

Med sine omdiskuterede kurser og vilde polterabend-arrangementer, der omfatter grænsesøgende adfærd og nøgenhed, er Carl-Mar Møller Danmarks måske mest kontroversielle terapeut.

Selv om de vilde dage på gården i Kokkedal er ovre, er Carl-Mar Møller, som 11. oktober fylder 70, langtfra færdig med at være terapeut.

Carl-Marenus Michael Eggert Møller er oprindelig uddannet pædagog i 1978, men siden 1990'erne har han i den bredere befolkning bedst været kendt som sexolog og terapeut.

Fortsætter, til jeg dør

Han fortæller, at han har haft klienter i terapi i rundt regnet 40 år. Og han har ikke tænkt sig at stoppe, før han stiller træskoene.

- Jeg bliver inspireret og får noget at tænke over. Hver gang jeg har en ny klient, så lærer jeg noget nyt, siger han.

De mange år som par- og psykoterapeut har udmøntet sig i 13 bøger, der omhandler kønsroller og kærlighed.

Siden 1985 har Carl-Mar Møller været leder af Sexolog-, par- og psykoterapeut-skolen i sit hjem ved Kokkedal. Selv om skolen i dag er lukket, har han stadig klienter i terapi. Den 11. oktober fylder han 70 år. (Arkivfoto).

Derudover har han siden 1985 været leder af Sexolog-, par- og psykoterapeut-skolen. Ifølge Carl-Mar Møller er over 100 terapeuter blevet uddannet derfra.

Kontroversiel

Adskillige gange er hans metoder og fremgangsmåde blevet beskrevet som kontroversielle.

- Jeg har nogle nye tanker om parforholdet og om mennesket, og så bliver man kritiseret. Når man så fremlægger tankerne i bøger og artikler, så bliver man også kontroversiel.

- Jeg bryder normen for, hvordan man er psykolog, siger Carl-Mar Møller.

Brand lukkede skole

Sidste år lukkede Carl-Mar Møller sin skole efter en brand i huset i Kokkedal, hvor skolen lå - og hvor han også har boet til leje i 33 år.

Selv om det kapitel af Carl-Mar Møllers karriere nu er slut, ser han frem til at få mere ro på tilværelsen.

- Nu vil jeg bare slappe af og nyde livet, holde samtaler og være sammen med venner og familie, siger han.

Skriver på bog

Carl-Mar Møller er i øjeblikket ved at skrive en bog om terapi af krigsveteraner.

Siden 2012 har han haft kurser for tidligere soldater, der er blevet diagnosticeret med PTSD. Her har de i perioder boet hos Carl-Mar Møller, fået terapi og samtidig taget hans terapeutuddannelse.

Privat har Carl-Mar Møller været sammen med sin kone, Helle Nørgaard Poulsen, i 25 år.

Powered by Labrador CMS