Aqua-Lene blev opdaget på færge

Aqua fik på rekordtid verdensomspændende succes. Men selv om det sled dem op i første omgang, er de for længst gendannet med forsanger Lene Nystrøm i front

Udgivet Opdateret

Norske Lene Nystrøm bragede så hørbart igennem i Danmark med sit popband, at hun i folkemunde lynhurtigt bare blev til Aqua-Lene.

Aqua, som næste år kan fejre 30 års jubilæum, var helt oppe at ringe internationalt. Siden gik bandet fra hinanden, men blev så gendannet og lever i høj grad endnu.

Tidligt i rampelyset

Senest var Aqua hovednavn på denne sommers Grøn Koncert-karavane - for fjerde gang.

Den 2. oktober fylder sanger, sangskriver og skuespiller Lene Nystrøm 50 år.

Nystrøm har været i rampelyset, siden hun var teenager. Som 18-årig havde hun sin første tv-optræden i fødelandet Norge, hvor hun sang Randy Crawfords superhit "Almas".

Mødtes på færge

Mens hun også tjente til dagen og vejen som bartender og model, blev hun værtinde i tv-programmet "Casino" på TV-Norge.

Og senere som sanger på færgen "Peter Wessel" mellem Norge og Danmark mødte hun så danske René Dif. 

Han inviterede hende med i bandet Joyspeed, der senere kom til at hedde Aqua. Og så var der skrevet dansk historie for Danmarks største internationale popnavn på det tidspunkt.

Flere store hits

Aquas single "Barbiegirl" inklusive den tilhørende fight med legetøjsgiganten Mattel sikrede dem et kæmpehit. Også singlerne "Roses are red" og "Doctor Jones" fra debutalbummet Aquarium blev store hit.

11 af Aquas singler toppede hitlisterne verden over. Gruppens næste album, Aquarius, nåede dog ikke samme højder som debuten.

Aqua spillede i år på Grøn Koncert for fjerde gang. Forsanger Lene Nystrøm fylder 50 år mandag den 2. oktober 2023.

I 2011 gik Aqua i opløsning, og Lene Nystrøm forsøgte at fortsætte med en solokarriere.

Genforenet og på tour

I 2003 udgav hun sit første album, "Play with Me", der blev nummer 30 på de danske hitlister. Hun fortsatte med at udgive singler. Men i 2007 blev Aqua genforenet og tog på turné.

Lene Nystrøm blev desuden coach i TV2's "Voice - Danmarks største stemme".

Film og serie

Ud over sang har Lene Nystrøms begået sig som skuespiller. Hun fik sin første filmrolle i Ole Bornedals "Fri os fra det onde", og hun har siden haft flere filmroller i Norge. Hun medvirkede også i tv-serien "Klovn" som Casper Christensens nye kone efter Iben Hjejle.

Lene Nystrøm blev i 2001 gift med bandkollegaen Søren Rasted og fik børnene India og Billy. Parret gik dog fra hinanden i god ro og orden i 2017.

Succes i USA

I øjeblikket lever Aqua højt på succesen for den nye "Barbie"-film med en større turné i USA, hvor de under temaet "Barbie World" tidligere på sommeren spillede to udsolgte koncerter i New York og Los Angeles.

LENE NYSTRØM

Som sanger og sangskriver i Aqua har Nystrøm med gruppens to albummer Aquarium (1997) og Aquarius (2000) og de tilhørende singler tilsammen solgt mere end 33 millioner eksemplarer fra 1996 til 2001. Med hits som "Barbie Girl", "Doctor Jones" og "Turn Back Time" skrev bandet historie ved at være det første debutband, der havde tre nummer ét-singler på den britiske singlehitliste.

Efter Aquas opløsning i 2001 begyndte hun en kort solokarriere, da hun i 2003 udgav albummet Play With Me med singlerne "It's Your Duty", "Pretty Young Thing" og "Here We Go".

Aqua blev gendannet i 2008 og var samme sommer et af hovednavnene på Grøn Koncert-turnéen. I 2009 udkom opsamlingsalbummet 'Greatest Hits', der indeholdt de nye singler 'Back to the 80s', 'My Momma Said' og 'Live Fast, Die Young'. Genforeningen havde givet Aqua blod på tanden og i 2011 udkom albummet Megalomania med helt nyt materiale.

Kilde: Wikipedia

Powered by Labrador CMS